Dostanú trest za Superligu? Real a Barcelona už nie sú pod ochranou

Real Madrid a FC Barcelona v spoločnom zápase.
Real Madrid a FC Barcelona v spoločnom zápase. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. apr 2022 o 14:11

Z pôvodne zakladajúcich klubov sa dnes k Superlige hlásia už len Real Madrid, FC Barcelona a Juventus Turín.

MADRID. Španielsky súd zrušil opatrenia, ktoré chránili Real Madrid a FC Barcelona pred možnými trestami od UEFA a FIFA za snahu podieľať sa na vzniku novej Európskej Superligy (ESL).

Z pôvodnej dvanástky klubov, ktoré mali stáť pri zrode novej elitnej súťaže, sa k pôvodnému projektu okrem Realu a Barcelony hlási už iba Juventus Turín.

Súd v Madride teraz zrušil právnu ochranu klubov, keďže podľa jeho zdôvodnenia by im ani ich potrestanie nezabránilo pokračovať v pláne vytvoriť novú súťaž mimo kontroly UEFA.

V apríli minulého roka iný španielsky súd vydal predbežné opatrenie, ktorým zakázal Európskej futbalovej únii UEFA a Medzinárodnej futbalovej federácii FIFA uskutočniť akékoľvek akcie proti založeniu Európskej Superligy a obmedzovať či trestať kluby zainteresované do vzniku novej súťaže.

Okrem Realu a Barcelony malo k zakladajúcim členom patriť v Španielsku aj Atlético Madrid. Po vlne kritiky zo strany fanúšikov i médií sa väčšina klubov rozhodla upustiť od snahy vytvoriť ESL. UEFA im hrozila napríklad aj vylúčením zo svojich súťaží. Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dostanú trest za Superligu? Real a Barcelona už nie sú pod ochranou