Varane o MS v Katare nepríde, aj keď si do šampionátu už nezahrá

Raphael Varane.
Raphael Varane. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. okt 2022 o 17:03

Jeho zranenie by nemalo byť vážne.

PARÍŽ. Zranenie francúzskeho futbalového reprezentanta Raphaela Varana nie je vážne a do začiatku MS 2022 v Katare by sa mal zotaviť.

Obranca Manchester United pre problémy s nohou nedohral sobotňajší šláger anglickej Premier League na pôde londýnskej Chelsea (1:1).

Po súboji s Pierreom Emerickom Aubameyangom nešťastne spadol a ihrisko opustil v slzách.

Po zápase panovali obavy, že Varane môže prísť o svetový šampionát v Katare, na ktorom budú Francúzi obhajovať titul.

Nedeľňajšia lekárska prehliadka však ukázala, že skúsený zadák má iba malú trhlinu v oblasti zadného stehenného svalu. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa posledných informácií sa však Varane na ihrisko až do MS v Katare nevráti. "Varane bude mimo diania do MS. Uvidíme, ako sa budú vyvíjať jeho stav a rehabilitácia," uviedol tréner anglického klubu Erik ten Hag pre agentúru AFP.

Trénera Francúzska Didier Deschamps sa musí zaobísť bez stredopoliara N'Gola Kanteho z Chelsea, z operácie kolena sa stále zotavuje Paul Pogba (Juventus Turín) a problémy má aj náhradný brankár Mike Maignan z AC Miláno.

Francúzi nastúpia v prvom zápase na MS proti Austrálii (22. novembra) a o postup z D-skupiny zabojujú aj proti Dánsku (26. novembra) a Tunisku (30. novembra).

Turnaj odštartuje v nedeľu 20. novembra duelom medzi domácim Katarom a Ekvádorom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Varane o MS v Katare nepríde, aj keď si do šampionátu už nezahrá