Rakúsko povedie Rangnick, v Manchesteri United zostane ako konzultant

Ralf Rangnick.
Ralf Rangnick. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2022 o 16:13

Ralf Rangnick podpísal s Rakúšanmi zmluvu na dva roky.

VIEDEŇ. Len veľmi krátko trvali dohady o tom, či nemecký odborník Ralf Rangnick povedie rakúsku futbalovú reprezentáciu.

Vedenie Rakúskeho futbalového zväzu (ÖFB) v piatok na svojom oficiálnom webe potvrdilo angažovanie 63-ročného Nemca na spomenutú pozíciu, na ktorej nahradil svojho krajana Franca Fodu. Ten na uvedenom poste skončil v závere marca.

Dohoda medzi Rakúšanmi a Rangnickom znie na dva roky, pričom príde k automatickému predĺženiu zmluvy do MS 2026, ak sa rakúskej reprezentácii podarí prebojovať na záverečný turnaj ME 2024.

"Je pre mňa cťou prevziať post hlavného kouča," uviedol Rangnick na webe ÖFB a zdôraznil, že sa teší na prácu s mladým tímom hladným po víťazstvách. Nemec sa premiérovo k rakúskemu výberu pripojí v závere mája a jeho zápasovou premiérou bude 3. júna súboj proti Chorvátom v Lige národov.

Ralf Rangnick je aktuálne dočasný kouč anglického klubu Manchester United a ešte vo štvrtok potvrdil, že dodrží dohodu s vedením Red Devils a počas nasledujúcich dvoch sezón bude zastávať funkciu konzultanta.

Priznal však, že uvedená úloha v tíme z Old Traffordu mu umožní vykonávať aj ďalšiu prácu. A tou napokon bude post kormidelníka rakúskej reprezentácie.

United od leta preberie Holanďan Erik ten Hag. "Zatiaľ sme sa s Erikom nerozprávali. Som však viac než šťastný, ochotný pomôcť a zmeniť veci k lepšiemu," povedal vo štvrtok Rangnick.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rakúsko povedie Rangnick, v Manchesteri United zostane ako konzultant