Chyba brankára a dôraz útočníka. Salzburg vytvoril nový rekord ligy

Petar Ratkov (číslo 21) strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej Bundesligy.
Petar Ratkov (číslo 21) strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej Bundesligy. (Autor: FC Red Bull Salzburg/ facebook)
Sportnet|17. feb 2024 o 23:45

Predošlý rekord držal český futbalista Patrik Ježek.

LINZ. Rozhodca fúkol do píšťalky, po rozohraní sa lopta dostala k obrancovi Manuelovi Marandovi a ten ju pristavil brankárovi Nicolasovi Schmidovi.

Jeho úlohou bolo nakopnúť loptu dopredu, no namiesto toho, aby založil prvý útok zápasu, spravil chybu, ktorá sa zapíše do histórie rakúskej Bundesligy.

Gólman tímu BW Linz totiž trafil napádajúceho útočníka Salzburgu Petara Ratkova a od neho sa lopta odrazila do domácej brány.

VIDEO: Petar Ratkov skóroval už po šiestich sekundách zápasu

Od úvodného hvizdu uplynulo len šesť sekúnd, a tak sa 20-ročný srbský útočník stal autorom najrýchlejšieho gólu v najvyššej rakúskej súťaži.

Predtým držal tento rekord iný hráč Salzburgu. Bol ním český futbalista Patrik Ježek, ktorý v novembri 2007 skóroval ľavačkou proti Altachu v 10. sekunde.

Bol to napokon jediný gól rakúskeho majstra v zápase, v ktorom získal len jeden bod. Spomenutý obranca Maranda dokázal reagovať už v 12. minúte a následne už žiaden ďalší gól diváci nevideli.

Salzburgu patrí v tabuľke prvé miesto, no už v nedeľu môže jeho náskok zmazať Sturm Graz. Súper Slovana v Konferečnej lige má len trojbodové manko, pričom ho čaká domáci duel s Rapidom Viedeň.

Tabuľka rakúskej Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chyba brankára a dôraz útočníka. Salzburg vytvoril nový rekord ligy