Smolný deň pre Eindhoven. Prvé zakopnutie v sezóne ho pripravilo o rekord

Futbalisti PSV Eindhoven.
Futbalisti PSV Eindhoven. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. jan 2024 o 14:45

Od začiatku sezóny zaznamenal PSV sedemnásť víťazstiev.

UTRECHT. V holandskej futbalovej Eredivisie sa až na čísle 17 zastavila víťazná šnúra hráčov tímu PSV Eindhoven od začiatku sezóny.

Prvýkrát stratili body až v nedeľu v súboji na pôde Utrechtu, s ktorým remizovali 1:1.

Napriek zaváhaniu majú futbalisti PSV na čele tabuľky náskok desiatich bodov pred Feyenoord Rotterdam, v ktorom pôsobia aj Slováci Dávid Hancko a Leo Sauer.

Zverenci trénera Petra Bosza v krajine vyrovnali rekordnú víťaznú šnúru svojich predchodcov, keď tím PSV v roku 1988 zaznamenal tiež 17 triumfov.

V spomenutom roku to na medzinárodnom poli dotiahol až k zisku Európskeho pohára, predchodcovi dnešnej Ligy majstrov.

V nedeľu síce hráči PSV viedli prvopolčasovým gólom Johana Bakayoka, no po zmene strán domáci vyrovnali zásluhou Othmana Boussaida a potom sa už skóre nezmenilo.

"Je jasné, že každý z nás je sklamaný. Mali sme na dosah rekord, takže každý správny športovec musí byť sklamaný," uviedol kouč Bosz a dodal: "Je pôsobivé, ako ďaleko sme to dotiahli."

Hlavný kouč PSV poznamenal, že teraz sa nebude zaoberať prekonávaním rekordov či snahou ukončiť sezónu bez prehry. "Chcem, aby sme získali majstrovský titul," doplnil.

Súboj proti Utrechtu bol pre futbalistov PSV prvý v druhej polovici súťaže. Hráči z Eindhovenu sú stále v hre aj v Lige majstrov, v osemfinále si zmerajú sily s nemeckou Borussiou Dortmund.

Tabuľka holandskej Eredivisie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Smolný deň pre Eindhoven. Prvé zakopnutie v sezóne ho pripravilo o rekord