Trnava sa nechce uspokojiť s náskokom. Ružomberok cíti šancu na postup

Tréner Trnavy Michal Gašparík.
Tréner Trnavy Michal Gašparík. (Autor: TASR)
TASR|15. aug 2024 o 00:00

Do Krakova nevycestujú fanúšikovia Trnavy.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde Wisly Krakov s "pohodlným" dvojgólovým náskokom.

Po domácom víťaznom zápase 3:1 však tím odcestuje do Poľska s vedomím, že ho čaká náročné stretnutie, keďže podpora fanúšikov hrá pre mentalitu hráčov nemalú rolu.

Spartaku v úvodnom zápase nevyšiel prvý polčas, ale po zmene strán prišli kľúčové striedania a tri góly v priebehu 20 minút.

Tréner Michal Gašparík po dueli priznal, že sa musí "trafiť" do základnej zostavy, čo nie je ľahká úloha, keďže mužstvo momentálne trápi početná maródka.

Zo zranení sa doliečujú aj nováčikovia Miloš Kratochvíl a Vojtěch Kubista, ktorí už síce nastúpili v závere prvého duelu, no podľa trnavského kouča to ešte "nie je ono".

Pred odvetou dúfal, že tímu pomôže víkendová pauza v Niké lige, kde si "andeli" odložili zápas s Komárnom.

"Odložili sme si kolo a všetko sme stavili na to, aby sme sa skúsili dostať do play off konferenčnej ligy. Verím, že si odpočinieme a hráči sa do toho dostanú. Je tam však veľmi cítiť, že majú fyzický výpadok. Budeme musieť dobre premyslieť, ako postaviť zostavu.

Bude to ťažký zápas, určite tam bude okolo 30.000 fanúšikov, ale verím, že to nejako zvládneme," uviedol Gašparík na oficiálnom klubovom kanáli na platforme YouTube.

V prípade postupu do play off sa Spartak stretne so zdolaným mužstvom zo súboja 3. predkola Európskej ligy medzi nórskym FK Molde a belgickým Cercle Bruggy.

Trnavčanov prišlo doma podporiť 13.000 divákov a hráči neraz opakujú, aká dôležitá je podpora z tribún. Na štadióne v Krakove sa jej určite nedočkajú, keďže fanúšikovia Spartaka odmietli vycestovať a klub nežiadal od Wisly vstupenky do sektora hostí.

Dôvodom je neakceptovanie dohody európskych fanklubov o tom, že zbrane na štadión nepatria.

"Myslím si, že to bude úplne iný zápas, lebo teraz budú doma oni. Vieme, akí sú Poliaci, príde im množstvo divákov. Stále vravíme, že keď prídu ľudia na štadión, neskutočne to pomáha. Prial by som si, aby takéto návštevy chodili aj na domácu ligu a určite by sme v tabuľke boli aj vyššie," skonštatoval útočník Michal Ďuriš.

Druhý slovenský zástupca MFK Ružomberok odohrá svoj duel rovnako vo štvrtok (21.00 h), keď vycestuje do chorvátskeho Splitu.

Úradujúci víťazi Slovnaft Cupu si odviezli na pôdu Hajduku sľubný výsledok 0:0, ktorý mu dáva nádej na pokračovanie v pohárovej Európe.

"Cítime, že je tam stále šanca. Nechceme skončiť v tomto predkole. Máme o čo bojovať a ešte to nie je vôbec stratené. Myslím si, že ak podáme podobný výkon aj v odvete, bude to ešte zaujímavé," povedal pre klubový web Matúš Malý.

Ružomberčania môžu vyťažiť aj z väčšej pohody v kabíne, keďže Hajduk riešil v predošlých dňoch spor medzi hlavným trénerom Gennarom Gattusom a skúseným krídelníkom Ivanom Perišičom. Obe strany sa pre zachovanie pokojnej atmosféry napokon dohodli na ukončení spolupráce.

"Vzhľadom na mimoriadnu dôležitosť zápasu, ktorý nás čaká, sa celý klub sústredí na odvetný súboj. Preto vyzývam fanúšikov, aby na zaplnenom štadióne vyjadrili plnú podporu tímu a trénerskému štábu na ceste do play-off," poznamenal športový riaditeľ klubu Nikola Kalinič.

V prípade postupu sa mužstvo z Liptova stretne v play off s úspešnejším z dvojzápasu medzi FC Noah - AEK Atény (3:1 prvý zápas), pričom by začal vonku.

Odvetné zápasy 3. predkola KL:

Štvrtok 15. augusta:

18:00 Flora Tallinn - Vikingur Reykjavík /prvý zápas: 1:1/

18:00 Legia Varšava - Bröndby Kodaň /prvý zápas: 3:2/

18:00 Pjunik Jerevan - Ordabasy Šymkent /prvý zápas: 1:0/

18:00 Sabah FK - St. Patrick's /prvý zápas: 0:1/

18:30 FK Zira - NK Osijek /prvý zápas: 1:1/

19:00 AE Paphos - CSKA 1948 Sofia /prvý zápas: 1:2/

19:00 Baník Ostrava - FC Kodaň /prvý zápas: 0:1/

19:00 Brann Bergen - FC St. Mirren /prvý zápas: 1:1/

19:00 CFR Kluž - Maccabi Petah Tikva /prvý zápas: 1:0/

19:00 Djurgardens IF - Ilves Tampere /prvý zápas: 1:1/

19:00 Hapoel Beer Ševa - FK Mladá Boleslav /prvý zápas: 1:1/

19:00 Šeriff Tiraspoľ - Olimpija Ľubľana /prvý zápas: 0:3/

19:00 Tromsö IL - FC Kilmarnock /prvý zápas: 2:2/

19:30 AEK Atény - FC Noah /prvý zápas: 1:3/

19:45 Istanbul Basaksehir - FC Iberia Tbilisi /prvý zápas: 1:0/

20:00 KF Drita - Auda Riga /prvý zápas: 0:1/

20:00 Vojvodina Novi Sad - NK Maribor /prvý zápas: 1:2/

20:00 Zrinjski Mostar - Botev Plovdiv /prvý zápas: 1:2/

20:30 Wisla Krakov - FC Spartak Trnava /prvý zápas: 1:3/

20:30 KAA Gent - Silkeborg IF /prvý zápas: 2:2/

20:30 Slask Vroclav - FC St. Gallen /prvý zápas: 0:2/

21:00 Hajduk Split - MFK Ružomberok /prvý zápas: 0:0/

21:00 Dečič Tuzi - HJK Helsinki /prvý zápas: 0:1/

21:00 Larne FC - KF Ballkani /prvý zápas: 1:0/

21:00 Puskás Akadémia - FC Ararat-Armenia /prvý zápas: 1:0/

21:15 Vitória Guimaraes - FC Zürich /prvý zápas: 3:0/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Trnava sa nechce uspokojiť s náskokom. Ružomberok cíti šancu na postup