Trnava zbrojila v druholigovom tíme. Do tímu prichádza švédsky stredopoliar

Radosť hráčov Spartaka Trnava.
Radosť hráčov Spartaka Trnava. (Autor: TASR)
TASR|4. júl 2024 o 12:35

V minulej sezóne strelil desať gólov.

TRNAVA. Švédsky stredopoliar Hugo Ahl je novou posilou futbalistov FC Spartak Trnava. S účastníkom Niké ligy podpísal zmluvu na jeden rok s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu.

V uplynulom ročníku pôsobil v druholigovom FK Humenné, za ktorý strelil 10 gólov a na ďalšie štyri prihral.

Dvadsaťdvaročný Ahl hrá najradšej na pozícii ofenzívneho stredopoliara. "Ponuka z Trnavy ma potešila, Spartak je na Slovensku veľký klub s veľkými ambíciami.

Sledoval som aj nejaké zápasy, najmä počas pôsobenia klubu v pohárovej Európe. Má skvelých fanúšikov a už sa teším, keď tu začnem. Hrávam v strede poľa, občas trocha viac z kraja na krídle. Najlepšie sa však cítim na pozícii číslo 10.

Mojími silnými stránkami sú ťah na bránu, viem vyviezť loptu, rozohrať do krídla a som nebezpečný pred bránou súpera," uviedol pre klubový web.

Tréner Michal Gašparík očakáva, že sa pobije o miesto v prvom tíme: "Veľmi dobre sa ukazoval v druhej lige, strelil tam 10 gólov, čo nie je zrovna ľahké.

Chceme mu dať šancu v tréningovom procese s A-tímom a uvidíme ako sa bude vyvíjať. Ak bude mať na A-tím, otvára sa mu priestor s nami hrávať, pokiaľ by jeho výkony neboli adekvátne, pôjde sa rozohrať do druholigových Malženíc."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava zbrojila v druholigovom tíme. Do tímu prichádza švédsky stredopoliar