Dominik Holec bude hosťovať v Poľsku. Dobrý krok, tvrdí

Dominik Holec v novom klube.
Dominik Holec v novom klube. (Autor: facebook - Lech Poznaň)
Ivan Mriška|3. jan 2023 o 13:43

Slovenský brankár prichádza do nového klubu na polročné hosťovanie.

ŽILINA. Odchovanec žilinského futbalu má nový klub. Brankár Dominik Holec sa na polročnom hosťovaní dohodol s poľským majstrom Lech Poznaň. Prichádza tam zo Sparty Praha.

Súčasťou zmluvy je opcia na predĺženie spolupráce. Jeho spoluhráčom bude slovenský reprezentant Ľubomír Šatka.

„S Dominikom Holecom sme podpísali polročný kontrakt s možnosťou predĺženia o ďalšie dva roky. Je to dobrý, skúsený brankár, reprezentant Slovenska, ktorý už pozná poľskú ligu a náš jazyk.

Dúfame preto, že jeho adaptácia prebehne veľmi rýchlo a určite zvýši konkurenciu o miesto v zostave,“ pre oficiálny web Lechu Poznaň povrdal športový riaditeľ klubu Tomasz Rzasa.

V Poľsku už hral

Holec sa narodil v Českých Budějoviciach, no debut v najvyššej súťaži si odkrútil v MŠK Žilina. V Žiline strávil sezóny 2018/19 a 2019/20, aby odišiel do českej Sparty Praha.

V najvyššej poľskej súťaži už hral, jarnú časť sezóny 2020/21 strávil v Rakówe Čestnochová. Nastúpil v šestnástich ligových a troch pohárových zápasoch.

„Keď som bol v Rakówe, učil som sa poľsky. Je to pre mňa plus. A aj to, že poznám Ľuba Šatku. Určite mi to pomôže na začiatku v Lechu a Poznani,“ povedal 28-ročný brankár Dominik Holec po absolvovaní lekárskych testov.

S Rakówom Čestnochová vyhral poľský pohár, na čo chce nadviazať v Poznani.

„Chcel by som tu dosiahnuť veľa úspechov. Prestup je mňa dobrý krok, pretože idem do veľkého klubu. Je to predsa aktuálny majster poľskej ligy. Som šťastný a hrdý, že som tu. Dúfam, že tu napíšem ešte lepší príbeh ako v Rakove,“ dodal.

Odchádza do Dubaja

V novom klube bude nosiť číslo 77. V stredu odlieta s novým tímom na sústredenie do Dubaja.

„Vo veľkých kluboch je vždy konkurencia, preto je aj tu. Chcem však pomôcť tímu a hrať čo najviac zápasov. Už v kempe chcem ukázať svoju najlepšiu stránku,“ uzavrel slovenský brankár Dominik Holec.

Tabuľka Ekstraklasy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dominik Holec bude hosťovať v Poľsku. Dobrý krok, tvrdí