Sila United sa ešte zvýši. Rashford čaká na zelenú od lekárov

Ole Gunnar Solskjaer (vľavo) s Marcusom Rashfordom.
Ole Gunnar Solskjaer (vľavo) s Marcusom Rashfordom. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. sep 2021 o 15:43

Zotavuje sa po operácii zraneného ramena.

MANCHESTER. V úvode druhej polovice októbra by sa do súťažného diania mohol vrátiť futbalový útočník Marcus Rashford.

Anglický reprezentant a opora klubu Manchester United nútene pauzuje od júla, ostatný štart absolvoval vo finále majstrovstiev Európy. Potom podstúpil operáciu zraneného ramena a odvtedy sa zotavuje.

"V piatok ma čaká kontrola u lekára. Ak bude všetko v poriadku, dostanem zelenú na návrat k tréningom," napísal Rashford na twitteri.

Dvadsaťtriročný odchovanec United sa síce už čiastočne pripravoval od augusta, no nemohol byť v plnej záťaži a išlo o bezkontaktný tréning.

Manchester United počas najbližšieho víkendu nastúpi proti Evertonu, to však bude ešte isto bez Rashorda. Nasledovať bude pauza vyhradená pre potreby národných tímov, po ktorej United čaká 16. októbra zápas proti Leicesteru.

V ňom teoreticky prichádza do úvahy už aj Rashfordov štart.

Jeho návrat do súťažného kolotoča ešte pridá možnosti trénerovi Olemu Gunnarovi Solkjaerovi. Na ofenzívne posty totiž má k dispozícii Masona Greenwooda, Jadona Sancha, Edinsona Cavaniho, Anthonyho Martiala či Paula Pogbu po boku stálic Cristiana Ronalda a Bruna Fernandesa.

United v tejto sezóne prehrali ostatné dve domáce stretnutia - v Ligovom pohári nečakane vypadli s West Hamom a počas posledného víkendu v lige pred vlastnými fanúšikmi podľahli Aston Ville. V oboch prípadoch prehrali 0:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Sila United sa ešte zvýši. Rashford čaká na zelenú od lekárov