Kanonieri sú späť. Získa Arsenal titul? Hrá lepšie, ako za čias Wengera a Henryho

Futbalisti Arsenalu počas gólovej oslavy.
Futbalisti Arsenalu počas gólovej oslavy. (Autor: Twitter - Arsenal)
Martin Kozinka|28. jan 2023 o 18:50

Tréner Mikel Arteta spravil s tímom zázraky.

BRATISLAVA. Pred sezónou bolo ťažké predstaviť si zostavu, ktorá by v Premier League zastavila hviezdny a najmä široký káder Pepa Guardiolu. 

Klub, ktorý má nekonečný príjem peňazí z vreciek majiteľov, primárne Šejka Mansoura bin Zayeda, člena kráľovskej rodiny v Abú Zabí.

Dvaja najväčší konkurenti boli jasní, Liverpool a Chelsea. Oba tímy sa však v súčasnosti výrazne trápia a k zisku titulu majú ďaleko.

V tejto chvíli vedie boj o cennú trofej tím, o ktorom sa to ani nepredpokladalo. Po trpkých rokoch v lige a šiestich rokoch bez Ligy majstrov môžeme povedať - Arsenal je späť. 

Z titulu sa naposledy tešil pred devätnástimi rokmi, po jednej z najdominantnejších sezón v histórii futbalu. Teraz ju môže z časti napodobniť.

“Kanonieri” vyzerajú každým týždňom stále presvedčivejšie a s každým ďalším víťazstvom tímu rastie sebavedomie. 

O to väčšie po posledných dvoch ligových výhrach, keď zdolali v severolondýnskom derby Tottenham a o týždeň neskôr aj výborne rozbehnutý Manchester United.

Pred začiatkom sezóny si ani samotní hráči neverili. Ukrajinský futbalista Oleksandr Zinčenko, ktorý prišiel v lete z Manchester City, povedal po poslednom zápase s United, že ho spoluhráči s jeho ambíciami vysmiali.

„Keď som prišiel a uvidel som kvalitu tímu, uvedomil som si, že máme všetko na to, aby sme dosiahli veľké veci,” povedal pre reportérov z Premier League.

„Začal som hovoriť v šatni: 'Zabudnite na top trojku, musíme myslieť na titul'. Niektorí z nich sa smiali, ale teraz sa nikto nesmeje a všetci len snívame,” dodal s úsmevom.

Ukrajinec má vo veku 26 rokov už štyri tituly Premier League. Tento by bol jeho piaty za posledných šesť rokov.

Dokáže však Arsenal v druhej polovici sezóny potvrdiť nadvládu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kanonieri sú späť. Získa Arsenal titul? Hrá lepšie, ako za čias Wengera a Henryho