VIDEO: Pohotovou reakciou pomohol k víťazstvu. Hráčom zápasu sa stal podávač lôpt

Gonçalo Cruz pózuje s hráčmi Porta
Gonçalo Cruz pózuje s hráčmi Porta (Autor: FC Porto/Facebook)
Sportnet|8. okt 2024 o 10:20

Porto triumfovalo vďaka štrnásťročnému Gonçalovi.

PORTO. Futbalisti FC Porto v domácej súťaži ťahajú sériu štyroch víťazstiev. To posledné, v šlágri proti Sportingu Braga, malo nečakaného hrdinu.

Možnosť nahliadnuť bližšie do deja zápasu tradične dostali mládežnícki odchovanci, medzi ktorými bol aj štrnásťročný obranca Gonçalo Cruz.

Jeho úloha podávača lôpt sa ukázala ako kľúčová, keď práve on inicioval rozhodujúci moment duelu.

V 59. minúte sa hostia snažili o rýchly návrat do obrany po strate lopty. Mladý Cruz si toho včas všimol a s bleskovou reakciou podal nový loptu stredopoliarovi Fernandesovi.

Ten rýchlym outovým vhadzovaním založil akciu, ktorá skončila presnou strelou kanoniera Pepého. Tento gól sa nakoniec ukázal ako víťazný, keď domáci triumfovali 2:1.

VIDEO: Víťazná akcia Porta s asistenciou mladého podávača

Po zápase sa v Portugalsku udeľuje cena pre najlepšieho hráča, ktorú získal ofenzívny záložník Nico González. Aj keď sa ocitol v centre pozornosti, nezabudol poďakovať tínedžerovi Gonçalovi a cenu predal práve jemu.

„Toto je pre mňa nezabudnuteľný okamih, ale chcem sa na ihrisku presadiť ako hráč,“ povedal mladý talent výberu do 15 rokov.

Tabuľka portugalskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Liga Portugal»VIDEO: Pohotovou reakciou pomohol k víťazstvu. Hráčom zápasu sa stal podávač lôpt