Slovan spustil nevídanú šou, mohol dať desať. Weiss sľúbil, že hráčom niečo kúpi

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Pavol Spál|9. dec 2023 o 21:10

Je to anomália, ktorej nerozumiem, reagoval tréner Podbrezovej.

PODBREZOVÁ. Čo sa týka finančných možností a klubovej histórie, sú to úplne rozdielne triedy a odlišné dva svety. Slovan je v tunajších pomeroch suverénne najväčší klub.

Napriek tomu boli posledné vzájomné súboje vyrovnané. V minulej sezóne dokázala Podbrezová ako jediná zdolať majstra doma aj vonku. 

Aj posledný vzájomný súboj na Tehelnom poli otočil Slovan až v závere. 

Tréner Roman Skuhravý na tlačovej konferencii ešte v septembri sebavedome vyhlásil:

„Raz proti najsilnejšiemu Slovanu vyhrám.“ Jeho rival na druhej strane Vladimír Weiss starší sa na tom vtedy iba pousmial a dodal: Ok.

Ako reagoval dnes? 

„Keď vyhráte vonku s takým dobrým súperom ako Podbrezová, a takýmto rozdielom, musíte byť spokojní a šťastní. To dnes som," opisoval Weiss.

V sobotu podvečer dominoval jediný tím, bola to šou Slovana. V zápase 17. kola Niké ligy vyhral na pôde Podbrezovej 6:0. Ide o rozdiel dvoch tried.

Ako Weiss motivoval?

„Celý zápas bol iba o nás, celý čas sme mali šance. Keby sme dali ešte niekoľko gólov navyše, tak by nikto nemohol nič povedať. Už dlho sme takto nekontrovali zápas,“ vravel pre Slovenský rozhlas Aleksandar Čavrič.

Pôvodom Srb, ktorý čaká na slovenské občianstvo, bol opäť jednou z hlavných hviezd zápasu. Dal dva góly, na ďalší prihral.

S deviatimi gólmi sa vyšvihol na čelo tabuľky strelcov. Rovnaký počet má aj Róbert Polievka z Banskej Bystrice a Žilinčan Dávid Ďuriš.

Slovan vyhral prvý polčas 4:0, keď skóroval v priebehu šestnástich minút. Weiss mal cez prestávku v kabíne príhovor a hráčov špeciálne motivoval. Ako?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan spustil nevídanú šou, mohol dať desať. Weiss sľúbil, že hráčom niečo kúpi