Po dvoch zostupoch sa im zase darí a sú na čele. Naučili sa opustiť komfortnú zónu

Radosť hráčov ŠK Vrakuňa Bratislava.
Radosť hráčov ŠK Vrakuňa Bratislava. (Autor: ŠK Vrakuňa Bratislava)
Titanilla Bőd|27. aug 2024 o 16:15

ŠK Vrakuňa má zatiaľ stopercentnú bilanciu.

BRATISLAVA. Sú jediným tímom V. ligy Bratislavského futbalového zväzu so stopercentnou bilanciou. Futbalisti ŠK Vrakuňa Bratislava po štyroch kolách vedú tabuľku, na konte majú 12 bodov a skóre 8:3.

V klube, ktorý v predchádzajúcich dvoch sezónach dvakrát zostúpil a ocitol sa až v piatej najvyššej súťaži, takýto úvod súťaže už dlho nezažili.

Úspešný záchranár

„Po dvoch zostupoch bolo cieľom zastabilizovať káder, aby sa už po tretíkrát nevypadlo. Zatiaľ sa nám darí,“ uviedol pre Sportnet tréner Peter Bogar, ktorý mužstvo prevzal v lete.

V druhej polovici uplynulej sezóny viedol TJ Čunovo, ktorú úspešne zachránil v V. lige. Predtým mal úspešné záchranárske misie aj v Eliašovciach a v Lamači.

Z obdobia v Čunove mu najviac utkveli v pamäti zápasy s Vištukom a s Veľkým Bielom. Jeho tím oba zvládol a vyhral 1:0.

S Vištukom bol stav dlho bezgólový, už som sa tešil z bodu, no v závere zápasu sa nám podarilo skórovať. Proti Veľkému Bielu zase mal súper na konci obrovskú šancu na vyrovnanie, no jeden hráč vbehol na čiaru a loptu odhlavičkoval. Potešilo ma to aj preto, lebo hráčom som dal aj psychologickú prípravu a ten hráč vďaka tomu bol v deväťdesiatej minúte taký skoncentrovaný, že dokázal zabrániť gólu,“ porozprával zaujímavú historku Peter Bogar.

Nakoniec sa Čunovo zachránilo vďaka lepším vzájomným zápasom, lebo Slovenský Grob sa naň v poslednom kole bodovo dotiahol.

Urazený dal dva góly

Mladý tréner verí, že tentoraz sa záchranárskym prácam vyhne. Dobrý začiatok dáva nádej, ale vo Vrakuni stoja pevne na zemi.

„Sme realisti, riešime vždy najbližší zápas. Radi by sme sa umiestnili v hornej šestke,“ povedal tréner.

Ostal v kontakte aj so svojím bývalým klubom v Čunove. „Keďže je to trochu ďalej od Bratislavy, ťažšie sa tam zháňajú hráči. Poslal som tam niektorých hráčov, ktorí sa vo Vrakuni nechytili,“ vravel Peter Bogar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po dvoch zostupoch sa im zase darí a sú na čele. Naučili sa opustiť komfortnú zónu