Kolegyniam posielal videá so sexuálnym obsahom. Bývalého holandského reprezentanta potrestali

Marc Overmars.
Marc Overmars. (Autor: TASR/Keystone via AP)
TASR|16. nov 2023 o 17:23

V minulosti sa k činom priznal a uviedol, že sa za svoje správanie hanbí.

AMSTERDAM. Bývalý reprezentant Marc Overmars dostal ročný zákaz pôsobenia v holandskom futbale.

Dôvodom je aféra z minulého roka, keď vyšlo najavo, že z vtedajšej pozície športového riaditeľa Ajaxu Amsterdam posielal ženským kolegyniam v klube fotografie a videá so sexuálnym obsahom.

Overmars sa v minulosti k činom priznal a uviedol, že sa za svoje správanie hanbí. Vo februári 2022 na post riaditeľa Ajaxu rezignoval a o mesiac na to ho vymenovali za technického riaditeľa belgického Royalu Antverpy.

Holandský športový tribunál (ISR) rozhodol, že Overmars by mal mať zakázané vykonávať akúkoľvek funkciu v organizácii pridruženej k holandskému futbalu na dva roky, pričom jeden z nich mu odpustil.

"Pri rozhodovaní o treste disciplinárna komisia zohľadnila skutočnosť, že táto aféra má veľkú publicitu a obvinený je ňou poškodený."

Vzhľadom na to, že 50-ročný Holanďan momentálne pracuje v Belgicku, nemá toto rozhodnutie žiadne okamžité dôsledky, pripomína agentúra AFP.

Niekdajší krídelník odštartoval hráčsku kariéru práve v Ajaxe, s ktorým trikrát triumfoval v holandskej Eredivisie (1994, 1995, 1996) a vybojoval tiež trofej Ligy majstrov (1995).

Neskôr pôsobil aj v Arsenale či Barcelone. V drese národného tímu sa dvakrát predstavil na MS (1994, 1998) i ME (2000, 2004).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Kolegyniam posielal videá so sexuálnym obsahom. Bývalého holandského reprezentanta potrestali