Giroud oznámil odchod do USA so slzami v očiach: AC Miláno navždy ostane v mojom srdci

Olivier Giroud v drese AC Miláno.
Olivier Giroud v drese AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. máj 2024 o 10:52

O emotívne chvíle sa vo vysielaní klubovej televízie postarali aj jeho spoluhráči.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalista Olivier Giroud v pondelok informoval vo vysielaní televízie Milan TV, že po skončení sezóny 2023/2024 ukončí svoje pôsobenie v milánskom AC a v lete zamieri do zámorskej súťaže Major League Soccer, kde si bude obliekať dres tímu FC Los Angeles.

Keď to 37-ročný útočník oznamoval klubovým spoluhráčov, neubránil sa slzám.

„V Miláne ma čakajú ešte záverečné dva zápasy a potom sa presuniem do Spojených štátov. Som nesmierne hrdý na to, čo som v AC za tie tri roky dokázal. Končím tu, ale AC Miláno navždy ostane v mojom srdci,“ emotívne poznamenal rodák zo Chambéry.

S AC získal majstrovskú trofej

Najvýraznejším úspechom Giroud v lombardskom veľkoklube je nepochybne zisk majstrovskej trofeje v edícii 2020/2021.

V červeno-čiernom drese odohral zatiaľ 130 duelov, v ktorých zaznamenal 48 gólov.

VIDEO: Oliver Giroud a jeho góly v drese AC Miláno

Majster sveta z roku 2018 v každej z troch sezón v Miláne dosiahol dvojciferný počet gólov, pričom v aktuálnej edícii 2023/2024 ich má na konte doteraz štrnásť.

Milánčanov čakajú už iba dva zápasy v prebiehajúcej sezóne.

Najbližšie sa 18. mája predstavia na ihrisku FC Turín a ďalšia emotívna rozlúčka so Giroudom sa očakáva pri derniére na domácom štadióne 26. mája proti Salernitane.

Bývalý hráč francúzskeho klubu Montpellier, či anglických tímov Chelsea FC a Arsenal Londýn, sa v Los Angeles stretne v rovnakej šatni so svojim niekdajším reprezentačným súputníkom brankárom Hugom Llorisom.

Svetové médiá v ostatných mesiacov Girouda spájali s klubmi zo Saudskej Arábie, no samotný hráč sa napokon rozhodol pre anabázu v zámorí.

Spoluhráči mu poslali videopozdravy

O tom, že Giroud bol v tábore „Rossoneri“ obľúbeným spoluhráčom svedčia odkazy vo forme videopozdravov od viacerých z nich.

„Ahoj Oli, chcel by som ti poďakovať za všetko, čo si dal tomuto milánskemu tímu. Lúčiť sa s tebou nebudem, pretože sa po čase znova stretneme v reprezentačnom drese,“ odkázal svojmu krajanovi obranca Theo Hernández.

„Neboli sme iba spoluhráčmi, ale tiež skutočnými priateľmi a tými ostaneme aj naďalej. Počul som o tebe veľa dobrého a som rád, že som sa na vlastnej koži presvedčil, že je to tak. Som si istý, že ti budem môcť o 10 či 20 rokov zavolať. Budeš mi chýbať,“ povedal stredopoliar Ismael Bennacer z Alžírska.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Giroud oznámil odchod do USA so slzami v očiach: AC Miláno navždy ostane v mojom srdci