Brazília nastúpi aj s Paquetom, ktorý dostal pozvánku do tímu po prvýkrát od augustovej kauzy

Lucas Paqueta.
Lucas Paqueta. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. mar 2024 o 21:49

Brazília odohrá duel proti Angličanom 23. marca, o tri dni neskôr sa stretne so Španielskom.

RIO DE JANEIRO. Brazílsky futbalista Lucas Paqueta prvýkrát od prevalenia augustovej kauzy týkajúcej sa uzatvárania nelegálnych stávok obdržal pozvánku do národného tímu.

Tréner reprezentácie Dorival Junior nominoval osem nových hráčov do 26-členného kádra na prípravné zápasy proti Anglicku a Španielsku.

"Žiadna obnova tímu nemôže byť radikálna. Musí ísť o kontinuálnu zmenu, ktorá je založená na uznaní toho, čo títo hráči dokázali.

Pozrieme sa bližšie hlavne na mladých hráčov a zhodnotíme, aký progres dokážu urobiť v priebehu 2,5 roka do ďalších MS," uviedol Dorival Junior podľa agentúry AP.

Brazília odohrá duel proti Angličanom 23. marca na štadióne Wembley v Londýne, o tri dni neskôr sa stretne so Španielskom na San Bernabeu v Madride.

Obvinenia z nelegálneho stávkovania, ktoré britská polícia vzniesla proti Paquetovi, spôsobili v lete stroskotanie jeho prestupu do Manchestru City.

Anglická futbalová asociácia (FA) ho však neobvinila a naďalej hrá za West Ham United.

Nominácia Brazílie na prípravné zápasy proti Anglicku a Španielsku (23. a 26. marca):

Brankári: Ederson (Manchester City), Bento (Athletico Paranaense), Rafael (Sao Paulo)

Obrancovia: Danilo (Juventus), Yan Couto (Girona), Ayrton Lucas (Flamengo), Wendell (Porto), Beraldo, Marquinhos (PSG), Gabriel Magalhaes (Arsenal), Murilo (Palmeiras)

Stredopoliari: Andre (Fluminense), Andreas Pereira (Fulham), Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Douglas Luiz (Aston Villa), Joao Gomes (Wolverhampton Wanderers), Lucas Paqueta (West Ham United), Pablo Maia (Sao Paulo)

Útočníci: Endrick (Palmeiras), Gabriel Martinelli (Arsenal), Raphinha (FC Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Savinho (Girona), Vinicius Junior (Real Madrid)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brazília nastúpi aj s Paquetom, ktorý dostal pozvánku do tímu po prvýkrát od augustovej kauzy