Spartak našiel náhradu za Štetinu, dlhé roky hrával za Slovan Bratislava

Nicolas Gorosito na tréningu Spartaka Trnava.
Nicolas Gorosito na tréningu Spartaka Trnava. (Autor: Spartak Trnava)
Michal Šášky|10. júl 2023 o 15:35

Nicolas Gorosito si oblečie dres Trnavy.

TRNAVA. V základnej zostave Spartaka Trnava nastúpili dvaja 19-roční chlapci, jedného vystriedal o štyri roky starší, ktorý naposledy na hosťovaní vypadol s Liptovským Mikulášom.

Víťazi národného pohára prehrali v poslednom prípravnom zápase s vicemajstrom Rakúska Sturmom Graz vysoko 0:4.

Mužstvo, ktoré sa posledné roky spoliehalo na skúsenosti Martina Šrtela, Filipa Twardzika či Lukáša Štetinu, muselo riešiť problémy s defenzívou.

V pondelok ohlásili novú posilu, skúseného obrancu Nicolasa Gorosita, bývalého dlhoročného hráča Slovana Bratislava, naposledy pôsobiaceho v Banskej Bystrici.

Obe strany sa dohodli na kontrakte na jednu sezónu, informuje slovenský klub na oficiálnych fórach.

Štetina vypadol na dlhšie

Spartak dotiahol v rámci letného prestupového obdobia šiestu posilu a už tretiu do defenzívy.

Pred Gorositom prišli 25-ročný univerzál Martin Šulek a slovinský tínedžer Miha Kompan Breznik hrávajúci na ľavom kraji.

Klub však musel na poslednú chvíľu hľadať náhradu za skúseného Lukáša Štetinu. Jeho zranenie z úvodu prípravy sa ukázalo ako vážnejšie.

„Pokiaľ sa nedá zdravotne do poriadku, tak musíme reagovať príchodom ďalšieho skúseného stopéra,“ uznal po spomínanom zápase tréner Michal Gašparík.

Gorosito má už 35 rokov, na Slovensko sa vrátil po siedmich sezónach v zahraničí. V Dukle Banská Bystrica odohral kompletnú jarnú časť, nazbieral 12 ligových štartov a strelil gól.

„Ešte pred dvoma týždňami sme ani len neuvažovali týmto smerom a skôr sme hľadali k Štetinovi niekoho mladšieho. Bohužiaľ, stratili sme toho skúsenejšieho a museli sme narýchlo hľadať náhradu, čo sa podarilo v osobe Gorosita,“ poznamenal Gašparík.

Kto je Nicolas Gorosito?

Rodák z argentínskeho Rafaela je odchovancom Independiente. V roku 2011 prišiel na Slovensko, keď prestúpil do Senice.

Výbornými výkonmi si vypýtal záujem Slovana Bratislava, kde strávil tri a pol roka. V belasom drese získal dva majstrovské tituly a jeden národný pohár.

Po odchode zo slovenskej ligy hrával v španielskych kluboch Getafe, Albacete a Alcorcón, v druhej najvyššej španielskej súťaži si pripísal vyše sto štartov.

VIDEO: Nicolas Gorosito v drese FC Spartak Trnava

„Veľmi dobre sa ukazoval posledný polrok v Banskej Bystrici, vie výborne po slovensky, takže môže si obranu aj organizovať,“ pochvaľoval si Gašparík a doplnil:

„Nicolas má dobrý charakter a je to víťazný typ, z tohto pohľadu spĺňal naše požiadavky. Navyše, vo svojom veku je v dobrej kondícií a stále si ešte po tréningu pridáva. Sľubujeme si od neho, že svoje skúsenosti odovzdá mladším a okamžite nám pomôže v ťažkých zápasoch.“

Na Slovan sa teší

hovorí Argentínčan so slovenským pasom neplánoval zavesiť kopačky na klinec. Vyzeralo to, že v kariére bude pokračovať v nižšej španielskej súťaži.

„Ťahalo ma to znova do Španielska, no už som začínal byť nervózny. V piatok som sa dozvedel, že by Trnava mohla potrebovať stopéra a povedal som si, že keď to vyjde, tak idem na sto percent do toho. Nakoniec sa to podarilo a je to neuveriteľné,“ povedal Gorosita po podpise zmluvy.

V Slovane odohral 127 zápasov a strelil desať gólov. Za žiadny iný klub nenazbieral ani len polovicu z týchto štartov. Teraz bude hrávať v drese tradičného rivala.

„Tieto derby zápasy poznám ešte z Argentíny, Boca, River… to je ako Slovan a Trnava na Slovensku. Komu by sa nepáčilo hrať takéto zápasy?

Sú to najdôležitejšie zápasy aj pre fanúšikov a veľmi dobre to poznám. Hrával som ich v Slovane, teraz som podpísal s Trnavou a urobím všetko pre to, aby to dopadlo dobre. Nie každému sa to môže podariť,“ uzavrel Gorosito.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spartak našiel náhradu za Štetinu, dlhé roky hrával za Slovan Bratislava