Mohol vystrieľať finále proti Realu. Po vyhrážkach si zrušil kontá na sociálnych sieťach

Nico Williams v drese španielskej reprezentácie.
Nico Williams v drese španielskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. apr 2023 o 13:28

Bilbao nepostúpilo do finále Copa del Rey.

MADRID. Španielsky futbalový útočník Nico Williams sa rozhodol zrušiť svoje kontá na sociálnych sieťach po vyhrážkach, ktoré sa aj na jeho adresu zniesli po utorkovom vypadnutí Athleticu Bilbao v semifinále národného pohára s Osasunou Pamplona.

Baskický tím v prvom súboji u súpera prehral 0:1, v domácej odvete však v riadnom hracom čase zvíťazil 1:0 a nasledovalo predĺženie.

V ňom domáci inkasovali a napokon vypadli z Copa del Rey.

Stále iba 20-ročný útočník Nico Williams v spomenutom súboji nepremenil niekoľko vynikajúcich príležitostí na gól. Ak by uspel, pravdepodobne by svoj tím posunul do finále.

Osasuna sa do finále pohára prebojovala druhýkrát v histórii klubu a o trofej zabojuje s Realom Madrid.

"Nico Williams deaktivoval svoje účty na základe útokov zo strany niektorých používateľov vo forme urážok a nedostatku rešpektu. Musíme pracovať na odstránení tohto typu postoja na sociálnych sieťach," uvádza sa vo vyhlásení personálu klubu z Bilbaa, ktorý zodpovedá za hráčov.

Keď N. Williams v 99. minúte utorkového duelu striedal, dočkal sa na štadióne San Mamés podpory z tribún. Neskôr však prišla tvrdá kritika a vyhrážky na sociálnych sieťach.

Athletic Bilbao v domácej pohárovej súťaži nezískal trofej od roku 1984, stále je však druhým najúspešnejším klubom Copa del Rey po FC Barcelona.

"Mal dve čisté šance, ale je to ešte mladý hráč a má sa ešte čo učiť. Keď máš 20 rokov, tak nevieš všetko. On sa však bude zlepšovať," povedal na obhajobu svojho zverenca tréner Ernesto Valverde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Mohol vystrieľať finále proti Realu. Po vyhrážkach si zrušil kontá na sociálnych sieťach