Je to oficiálne. Majstra sveta už privítal v tíme aj prezident klubu

N'golo Kanté v drese FC Chelsea.
N'golo Kanté v drese FC Chelsea. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. jún 2023 o 08:10

Francúz strávil úspešné sezóny v Premier League.

RIJÁD. Francúzsky futbalista N'Golo Kanté bude hrať za saudskoarabský klub Al Ittihad. Stane sa tak spoluhráčom krajana Karima Benzemu.

Klub o tom informoval v oficiálnom vyhlásení.

Na sociálnej sieti Twitter to prezradil aj prezident Ittihadu Anmar al-Hailee, ktorý napísal: "Vitaj v našom tíme Kanté."

Majster sveta z roku 2018 prichádza na Arabský polostrov z londýnskej Chelsea, kam zamieril po senzačnom zisku titulu s Leicestrom City.

Úspešný bol aj na Stamford Bridge - už v prvej sezóne pomohol tímu získať titul v Premier League. V drese londýnskeho mužstva sa tešil aj z triumfu v Lige majstrov (2020/2021), či Európskej ligy (2018/19).

Al Ittihad v nedávno skončenom ročníku saudskej ligy triumfoval s náskokom päť bodov pred tímom Cristiana Ronalda Al Nassr.

Na prestup krajana neskôr zareagoval aj Benzema. Na sociálnej sieti uverejnil video, v ktorom uviedol: "Som rád, že si s tebou opäť zahrám. A samozrejme v najlepšom tíme v Saudskej Arábii. Vidíme sa v Jeddahu."

Kante údajne zarobí za tri roky viac ako 100 miliónov dolárov. Al Ittihad trénuje Nuno Espirito Santo, ktorý predtým viedol Tottenham a Wolverhampton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Je to oficiálne. Majstra sveta už privítal v tíme aj prezident klubu