Stane sa Neymar majstrom sveta? V Katare má mať poslednú šancu

Neymar v drese Brazílie.
Neymar v drese Brazílie. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. okt 2021 o 16:21

S národným tímom Brazílie absolvoval dva svetové šampionáty.

BRATISLAVA. Brazílsky futbalový útočník Neymar z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain si myslí, že budúcoročný svetový šampionát v Katare bude pre neho poslednou šancou, ako sa stať majstrom sveta.

A hoci má len 29 rokov, uvedomuje si, že pôsobenie na vrcholnej úrovni sa podpisuje na jeho tele aj mysli. V roku 2026 preto už nemusí byť jeho výkonnosť taká, aby sa dostal na svetový šampionát.

Neymar zatiaľ absolvoval s národným tímom Brazílie dva svetové šampionáty. Doma v roku 2014 jeho tím vypadol v semifinále a v Rusku 2018 vo štvrťfinále.

Malou náplasťou je pre neho to, že výber Brazílie ako kapitán priviedol k olympijskému zlatu v Riu de Janeiro 2016 na slávnej Maracane.

"Myslím si, že v Katare to budú moje posledné majstrovstvá sveta. Vidím to tak, pretože si nie som istý, či potom ešte budem mať mentálnu silu vyrovnať sa s účinkovaním na vrcholnej futbalovej úrovni.

Preto o rok urobím maximum, aby sme s mojou krajinou uspeli a splnil som si tým môj najväčší sen, ktorý snívam odmalička. Verím, že to dokážem," povedal Neymar v dokumente na webe DAZN.com, informuje o tom web goal.com.

Brazílčania sú v boji o miestenku na MS 2022 na veľmi dobre ceste. Z deviatich kvalifikačných duelov zatiaľ nestratili ani bod a ich prípadná absencia na svetovom šampionáte je len v rovine teórie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Stane sa Neymar majstrom sveta? V Katare má mať poslednú šancu