Bayern aj Dortmund zakopli, Lewandowski aj tak spečatil rekord

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. máj 2022 o 12:30

V Bundeslige sa najlepším nedarilo.

BERLÍN. Zápasy 32. kola nemeckej futbalovej Bundesligy priniesli prekvapenia na úkor favoritov. Po desiaty raz v sérii korunovaný šampión Bayern Mníchov prehral v Mainzi 1:3, druhá Borussia Dortmund podľahla doma Bochumu 3:4.

Bayern štyrikrát zachránila žrď

Mainz dohráva sezónu v pokojnom strede tabuľky a pred duelom s Bayernom získal iba dva body v piatich stretnutiach. Bavorom však mohol dať aj viac gólov, keď štyrikrát trafil bránkovú konštrukciu.

"Nepredviesť najlepší výkon po zisku titulu je ľudské, stále však naši hráči nosia na drese znak svojho klubu. Vždy by mali nastúpiť aspoň s trochou vášne a dnes to tak nebolo. V tomto ročníku sme podobným spôsobom prehrali priveľa zápasov," vyslal kritiku do vlastných radov tréner Bayernu Julian Nagelsmann.

O jediný presný zásah Bayernu sa postaral Robert Lewandovski, ktorý sa zapísal do streleckej listiny po 34-krát v sezóne. Osemnásťkrát sa presadil na ihriskách súperov, čím vylepšil rekord Bundesligy.

Dortmundu nestačil hetrik Haalanda

Dortmundu k bodovému zápisu nestačil ani hetrik Erlinga Brauta Haalanda. Nór do prestávky dvakrát skóroval z bieleho bodu a po zmene strán zvýšil na 3:2.

Bochumčania však v záverečnej desaťminútovke otočili duel vo svoj prospech gólmi Jürgena Locadiu a Miloša Pantoviča z penalty, za čo si domáci futbalisti vyslúžili piskot od fanúšikov.

"Rozumiem, že priaznivcov vývoj duel rozrušil, ale hráči si nezaslúžili urážky. Všetci sme veľmi sklamaní. Keď sa pozrieme na štatistiky a uvidíme 50 inkasovaných gólov v sezóne, ihneď pochopíme jadro nášho hlavného problému," skonštatoval kouč Borussie Marco Rose.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern aj Dortmund zakopli, Lewandowski aj tak spečatil rekord