Tlak na Nemcov pred ME rastie. Flick sľubuje, že výkony sa zlepšia

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick.
Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jún 2023 o 09:55

Neznášam prehry, rád víťazím, hovorí tréner.

GELSENKIRCHEN. Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick po prehre svojho tímu s Kolumbiou uviedol, že nevyvodí osobnú zodpovednosť.

Tlak na Flicka pred domácimi majstrovstvami Európy v roku 2024 narastá, jeho tím zvíťazil z uplynulých šestnástich zápasov iba v štyroch.

Na MS 2022 v Katare vypadli Nemci už v základnej skupine, v príprave tento mesiac remizovali 3:3 s Ukrajinou a prehrali s Poľskom 0:1. Naposledy zvíťazili v marci 2:0 nad Peru.

"Je to pre mňa situácia, ktorú som ešte v takejto podobe nezažil. Neznášam prehry, rád víťazím," povedal 58-ročný tréner. "Mám okolo seba super tím, jednoducho ma baví pripravovať ho na domáci turnaj," dodal.

Flick je presvedčený, že jeho predstava o futbale je pre toto mužstvo správna: "Môžem sľúbiť, že v septembri uvidíme iný tím."

Nemecký tím najskôr odohrá prípravné duely proti Japonsku a Francúzsku, v októbri nastúpi proti USA. "Pokúsime sa vytvoriť silné jadro 10, 12, až 14 hráčov. Veci, ktoré sme teraz skúšali jednoducho nevyšli," dodal.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tlak na Nemcov pred ME rastie. Flick sľubuje, že výkony sa zlepšia