Klub dostal mastnú pokutu. Jeho fanúšikovia zranili aj policajta

Fanúšikovia nemeckého klubu Hansa Rostock.
Fanúšikovia nemeckého klubu Hansa Rostock. (Autor: Reuters)
SITA|24. nov 2021 o 15:40

Nešlo o prvé vyčítanie priaznivcov klubu.

FRANKFURT. Nemecký futbalový klub Hansa Rostock dostal od disciplinárnej komisie Nemeckého futbalového zväzu (DFB) pokutu 97 300 eur za opakované násilie fanúšikov tohto tímu, či už voči polícii alebo proti ochranke na štadióne.

Ešte v septembri skupina približne 150 priaznivcov účastníka II. bundesligy napadla príslušníkov polície a hádzala do nich kamene a pyrotechniku.

Jeden policajt utrpel zranenia a jedno policajné auto zachvátil oheň. V daný deň pyrotechnika pristála aj na hracej ploche miestneho štadióna.

V októbri zase fanúšikovia Rostocku napadli na štadióne ochrankárov, ktorí sa im snažili zabrániť v prieniku na hraciu plochu.

V inom súboji zase vyvesili na tribúne transparent s nápisom "o jedného menej", pričom podľa verdiktu disciplinárky tým narážali na úmrtie 24-ročného policajta počas kondičného tréningu.

Disciplinárka tiež uložila pokutu osemtisíc eur pre bundesligový Mainz za to, že jeho fanúšikovia obliali pivom útočníka Unionu Berlín Maxa Kruseho pri odchode z ihriska počas striedania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Klub dostal mastnú pokutu. Jeho fanúšikovia zranili aj policajta