Conteho bolí hlava z Lobotku, Fabregas sa z neho zbláznil. Dajte mi ho, prosil

Stanislav Lobotka v zápase proti Como.
Stanislav Lobotka v zápase proti Como. (Autor: REUTERS)
Sportnet|5. okt 2024 o 13:15

Čo povedali o Lobotkovi tréneri Neapola a Coma?

BRATISLAVA. Po tom, čo dostal Neapol v prvom kole novej sezóny talianskej Serie A tvrdú facku od Verony (prehra 0:3), v ďalších šiestich kolách nezaváhal. Päť zápasov vyhral, v jednom remizoval.

Je tak na čele tabuľky talianskej futbalovej najvyššej súťaže so šestnástimi bodmi. V piatkovej predohrávke 7. kola Serie A zdolal na domácej pôde Como 3:1.

Pod výhru sa výrazne podpísal aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. „Dnes bol úžasný,” chválil ho po stretnutí kouč Partenopei Antonio Conte.

Talian má pred každým kolom dilemu. „Pred zápasmi má bolí hlava z toho, komu dať priestor na ihrisku.” Pochvaľuje si zdravú konkurenciu v tíme.

„Tí, čo hrajú, vedia, že musia ísť naplno. Ak som mal pred dneškom nejaké otázniky, tento večer ma uspokojil,” zakončil Conte.

Antonio Conte.
Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)

Kto však vychválil slovenský klenot v zostave Neapola, bol legendárny stredopoliar, pred dvoma desaťročiami mladučký Španiel Cesc Fabregas.

„Dajte mi Lobotku, prosím! Mamma mia, to je ale hráč,” začal hodnotiť Slováka kouč Coma. „Hráči, ako je on, vám vyhrávajú zápasy. Ide o jeho schopnosť rozumieť futbalu, získavať lopty. Z takýchto hráčov sa viem aj zblázniť,” pokračoval.

S Lobotkom sa vraj rozprával aj po zápase. O čom? To neprezradil. Má však ideálnu predstavu o základnej zostave. „Viem si predstaviť jedenásť Lobotkov v mojom tíme,” povedal.

Fabregasovym plánom bolo Lobotku eliminovať. Chcel ho zastaviť. „Strážil ho Nico Paz, no ten sa po šesťdesiatich minútach sa unavil,” vysvetlil Španiel.

Cesc Fabregas.
Cesc Fabregas. (Autor: TASR/AP)

Ak sa Neapolu podarí vyhrať Scudetto, Fabregas si je istý, že to bude najmä zásluhov jedného muža. „(Lobotka) je pre mňa šampión. Ak Neapol vyhrá ligu, veľkú percentuálnu zásluhu na tom bude mať práve on,” zakončil.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Conteho bolí hlava z Lobotku, Fabregas sa z neho zbláznil. Dajte mi ho, prosil