Mallorce dopomohol k záchrane. Valjent v La Lige exceloval

Martin Valjent (vpravo) v drese RCD Mallorca.
Martin Valjent (vpravo) v drese RCD Mallorca. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|23. máj 2022 o 11:46

Milan Škriniar podal tradične kvalitný výkon. Po zápase však smútil.

BRATISLAVA. Posledné kolo španielskej La Ligy bolo poriadne napínavé. O titule pre Real Madrid sa rozhodlo už skôr, no o záchrane ani zďaleka.

RCD Mallorca v tíme so slovenskou dvojicou Martin Valjent a Dominik Greif bojovala o zotrvanie do samého záveru.

A úspešne. Definitívu bodku za záchranou dala Mallorca víťazstvom 2:0 na pôde Osasuny.

Skvelý Valjent, Mallorca je zachránená

Fantastický výkon podal obranca Martin Valjent, ktorý odohral celý zápas a výraznou mierou sa pričinil, že Mallorca v Osasune neinkasovala.

Od špecializovaného portálu SofaScore.com dostal známku 7.3 a stal sa najlepším Slovákom uplynulého víkendu vo svete.

„Sme zachránení. Ďakujeme fanúšikom. Spolu sme to zvládli,“ uvádza RCD Mallorca na sociálnych sieťach.

Druhú priečku obsadil Christián Herc, ktorý dostal rovnakú známku ako Valjent – 7.3. Slovenský stredopoliar odohral v drese Grashopperu Zürich 81 minút.

Jeho tím síce podľahol Young Boys Bern 0:3, no udržal sa medzi švajčiarskou elitou a skončil tesne nad zónou zostupu.

Výborné meno slovenskému futbalu robia Slováci hrajúci v Poľsku. Do rebríčka piatich najlepších sa tento raz dostal Filip Lesniak z Wisly Plock, ktorý dostal známku 7.3. Vďaka nej obsadil tretie miesto.

Staňo: Sme na dobrej ceste

Wisla Plock zdolala na domácom trávniku Stal Mielec rozdielom triedy 3:0, Lesniak dával na 2:0 a na ihrisku pobudol do 81. minúty.

„Som veľmi šťastný za chlapcov, že sme tento zápas vyhrali a myslím si, že celkom dobrým štýlom. Predtým sa nám tieto stretnutia nedarili a mali sme problém. Myslím si však, že sme na dobrej ceste a toto víťazstvo na konci sezóny je veľmi šťastné. Ďakujeme fanúšikom za podporu, ktorá bola veľmi milá,“ pre klubový web vravel po zápase tréner Wisly Plock, Slovák Pavol Staňo.

Pri štvrtej priečke namierime do Turecka. Vďaka známke 7.2 ju obsadil záložník Erik Sabo.

Sabo sa v rebríčku najlepších Slovákov nachádza pravidelne, no jeho Rizespor z najvyššej tureckej súťaže vypadáva. Cez víkend podľahol Gaziantepu 0:2, Sabo hral celých deväťdesiat minút.

Škriniar po zápase smútil

Rebríček najlepších piatich Slovákov vo svete uzatvára najväčšie eso. Je ním najlepší slovenský futbalista Milan Škriniar, ktorého Inter Miláno zdolal doma Sampdoriu 3:0.

Škriniar strávil na ihrisku tradične celých deväťdesiat minút a dostal solídnu známku 7.0. Po zápase však smútil. Mestský rival AC Miláno totiž rovnakým výsledkom triumfoval v Sassuole a po jedenástich rokoch sa stal majstrom Talianska. Inter skončil o dva body druhý.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Poľsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Mallorce dopomohol k záchrane. Valjent v La Lige exceloval