Calzonovi sa predviedli najmä muži z defenzívy, jeden bol fenomenálny

Denis Vavro v drese FC Kodaň.
Denis Vavro v drese FC Kodaň. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|5. sep 2022 o 13:45

Ako Bero cez víkend zarmútil Suslova. Kto boli najlepší slovenskí futbalisti podľa SofaScore?

BRATISLAVA. V lige podáva stabilné výkony, klub pomohol dostať do skupinovej fázy Ligy majstrov, keď asistoval na víťazný gól proti Hamšíkovmu Trabzonsporu.

Stopér Denis Vavro odvádza v dánskej Kodani výbornú prácu. V poslednom období zo slovenských futbalistov v zahraničí podáva zrejme najvyrovnanejšie výkony.

V piatkovej predohrávke 8. kola zdolala Kodaň doma tretí tím tabuľky Silkeborg. Mužom zápasu nebol ani strelec gólu, ani nahrávač. Ale slovenský obranca.

V defenzíve bol lídrom

Vavrovi udelil špecializovaný portál SofaScore.com suverénne najlepšie hodnotenie - 8,3. Známku vyššiu ako osem dostávajú futbalisti len za fenomenálny výkon.

Odchovanec Žiliny na to nepotreboval gól ani asistenciu. Vyhral väčšinu osobných súbojov a zblokoval až šesť z 21 striel hostí. Kodaň ich mala iba devätnásť, dve z nich vyslal práve Vavro.

Pochopiteľne, s takým hodnotením bol aj najlepším slovenským legionárom počas uplynulého víkendu.

Vavro má v reprezentácii na konte desať štartov, na väčšiu minutáž zatiaľ čaká. Pred tromi rokmi ho pasovali za hlavného adepta ako nástupcu Martina Škrtela.

Najlepší slovenskí futbalisti v zahraničí podľa hodnotenia SofaScore.com.
Najlepší slovenskí futbalisti v zahraničí podľa hodnotenia SofaScore.com. (Autor: SofaScore)

„Odohrali sme toho spolu už dosť, určite viac ako sezónu v Žiline, sme na seba zvyknutí,“ vyjadril sa k Vavrovi ako potenciálnemu stopérskemu partnerovi Škriniar.

Vavrovu kariéru však pribrzdil angažmán v Serii A. V Laziu Rím sa nepresadil, nepomohlo mu ani hosťovanie v druhej španielskej lige. Do Kodane sa vrátil začiatkom roka a okamžite sa stal oporou.

Pre Francesca Calzonu, nového trénera slovenskej reprezentácie, môže byť zaujímavým adeptom na najcennejší dres. V ňom budú jeho konkurenciou Ľubomír Šatka, Martin Valjent či Norbert Gyömbér.

Zaujali hráči z defenzívy

Dobrou správou pre Calzoneho sú aj dobré výkony pravých obrancov, keďže reprezentačná jednotka Peter Pekarík si zatiaľ v novej sezóne nepripísal za Herthu Berlín v Bundeslige ani minútu.

Cez víkend sa medzi najlepšiu päticu Slovákov v zahraničí dostali hneď dvaja hráči. Boris Sekulič hral 68 minút pri bezgólovej remíze jeho Chicagu Fire v zámorskej MLS.

Martin Koscelník bol pri víťazstve Rapidu Viedeň v rakúskej lige. V stretnutí na ihrisku Altachu mal najlepšie hodnotenie z defenzívy svojho tímu.

Medzi najlepšiu päticu Slovákov sa tradične prebojoval aj slovenský brankár z poľskej ligy.

Počas uplynulého víkendu mal najlepšie hodnotenie od SofaScore 37-ročný Dušan Kuciak, ktorý si v drese Lechie Gdansk vychytal prvé čisté konto v sezóne.

Pred dvomi týždňami mal najvyššie čísla v rebríčku TOP 5 Slovákov Henrich Ravas z Widzewu, pred tromi zase František Plach z Piastu Gliwice.

Bero zarmútil Suslova

Medzi top päťkou však figuruje len jediný hráč z ofenzívy. Druhý najlepší výkon zo Slovákov v zahraničí podal kapitán Vitesse Matúš Bero.

Stredopoliar holandského mužstva sa postaral o prvé víťazstvo svojho tímu v sezóne, bol druhý najlepší hráč zápasu. Pri triumfe 1:0 strelil jediný gól proti Groningenu.

Zaň hral v základnej zostave Tomáš Suslov, no odohral len 69 minút a výkonom nezaujal.

VIDEO: Prvý gól Matúša Bera v novej sezóne (od 4:27 min)

Nepresadili sa ani ďalší slovenskí útočníci v zahraničí. Len obranca Michal Sipľak sa asistenciou pričinil na jednom góle Krakova proti Čenstochovej (3:0) v poľskej Ekstraklase.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale napríklad aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Calzonovi sa predviedli najmä muži z defenzívy, jeden bol fenomenálny