Duda žiaril v Bundeslige. Najlepšie čísla mal však Slovák v Saudskej Arábii

Filip Kiss na ilustračnej fotografii.
Filip Kiss na ilustračnej fotografii. (Autor: archív - FK)
Ivan Mriška|23. nov 2021 o 14:14

Pozrite si, ako hrali Slováci v zahraničí.

BRATISLAVA. Po neúspešnej kvalifikácii na MS 2022 do Kataru sa slovenskí reprezentanti vrátili späť do klubov.

V najlepšej forme sa počas víkendu ukázal Ondrej Duda, ktorý bol pri remíze svojho Kolínu nad Rýnom na pôde Mainzu 1:1. Slovenský reprezentant hýril aktivitou a na trávniku bol do 81. minúty.

Na výhru čakajú päť zápasov

Kolín však čaká na víťazstvo v Bundeslige už päť zápasov, naposledy vyhral ešte 1. októbra proti poslednému Fürthu.

Podľa hodnotenia špecializovaného portálu SofaScore.com však podal najlepší výkon futbalista hrajúci v Saudskej Arábii.

Zo Slovákov bol cez víkend najlepší záložník Filip Kiss, ktorý sa podieľal na výhre svojho Al-Ettifaq na pôde Al-Hazem. V 87. minúte stanovil konečné skóre na 3:0.

Pre 31-ročného Kissa to bol už tretí gól v tejto sezóne, v saudskoarabskej Premier League hráva od ročníka 2017/18 a celkovo to bol jeho 22. presný zásah v exotickej súťaži.

Druhá a tretia priečka patrí dvojici hrajúcej za Piast Gliwice. V poľskej Ekstraklase síce Gliwice prehrali na pôde lídra súťaže z Lech Poznaň 0:1, brankár František Plach však podal výborný výkon. Kryl päť striel favorita a pripísal si ďalšie pekné zákroky.

Zaujal aj 20-ročný mladík

František Plach má aktuálne 29 rokov, čo je pre brankára ideálny vek. Zaujímavé bude sledovať, či si za svoje výkony vyslúži pozvánku do reprezentácie Slovenska.

Na fakte, že za Plachom skončil iba jediný pokus, mal zásluhu aj slovenský obranca Tomáš Huk. Ten podľa SofaScore.com skončil na treťom mieste.

Piatu priečku za spomínaným Ondrejom Dudom obsadil len 20-ročný obranca Ivan Mesík. Mládežnícky reprezentant odohral celých deväťdesiat minút a dopomohol svojmu tímu Stabaek Fotball k pohodlnej výhre 3:0 proti Kristiansundu.

V nórskej Eliteserien šlo o prekvapivý výsledok, pretože tímu Mesíka patrí až štrnásta priečka, zatiaľ čo Kristiansund je piaty.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Duda žiaril v Bundeslige. Najlepšie čísla mal však Slovák v Saudskej Arábii