Vavro hviezdil po návrate do Kodane, najlepším však bol 36-ročný Slovák

Brankár Dušan Kuciak.
Brankár Dušan Kuciak. (Autor: TASR – Jakub Kotian)
Michal Šášky|21. feb 2022 o 16:35

Dušan Kuciak dostal najvyššie hodnotenie od portálu SofaScore.

BRATISLAVA. Na konci sezóny bude mať už 37 rokov. V celej súťaži nenájdete staršieho legionára, ktorý by chytával pravidelne.

Dušan Kuciak je pre Lechiu jasnou jednotkou. Gdaňsku pomohol k šiestim jarným bodom z deviatich možných už druhým čistým kontom.

Nad ním je len poľská legenda

V poľských tímoch bežne nájdete na súpiske brankárov, ktorým ťahá na štyridsať. Pravidelnú minutáž má však okrem Kuciaka len poľská legenda Artur Boruc v Legii Varšava.

Zo zahraničných futbalistov je Kuciak v Ekstraklase druhý najstarší. O polroka viac má len jeho krajan Matúš Putnocký, brankárska dvojka Slasku Wroclaw.

Kuciak cez víkend opäť potvrdil, prečo je v Ekstraklase tak vysoko cenený. Najlepší brankár minulej sezóny si drží fazónu a ani v druhom domácom zápase jari neinkasoval. Posledný gól na vlastnom ihrisku dostal ešte v decembri.

Pri nedeľňajšom víťazstve nad Lechom Poznaň, druhým tímom tabuľky, sa blysol šiestimi úspešnými zákrokmi. Podľa hodnotenia portálu SofaScore.com bol suverénne najlepším hráčom stretnutia.

S hodnotením 8,5 bol aj najlepším Slovákom v zahraničí počas víkendu. Ako jediný dostal známku v tmavozelenej farbe, ktorá značí výborný výkon.

TOP5 slovenských futbalistov v zahraničí 18. - 20. februára 2022.
TOP5 slovenských futbalistov v zahraničí 18. - 20. februára 2022. (Autor: SofaScore.com)

Lechia sa aj jeho zásluhou dostala na 4. miesto v tabuľke, bližšie k priečkam, ktoré zaručujú účasť v pohárovej Európe. Na tretí Raków stráca tri body, na Lech šesť. Na čelo tabuľky sa dostal Pogon Štetín.

Skvelý výkon predviedol aj 26-ročný obranca Michal Sipľak v Cracovii. Pri bezgólovej remíze s Bialystokom bol podľa SofaScore najlepším hráčom na ihrisku a druhým najlepším Slovákom v zahraničí.

Fantastický návrat Vavra

Na treťom mieste sa objavil slovenský reprezentačný stopér Denis Vavro. Keďže si v talianskej Serii A nenašiel miesto v tíme Lazia Rím, vrátil sa na hosťovanie do FC Kodaň, kde v minulosti pôsobil.

Hneď pri premiére pritom ukázal, že napriek hernému výpadku nestratil nič zo svojej kvality. Pri domácom víťazstve 2:0 nad Odense dostal od SofaScore druhú najlepšiu známku v defenzíve. Vyššiu mal len brankár Kamil Grabara.

Vavro odohral pri tohtosezónnom debute celých 90 minút a pripísal si dokonca asistenciu na druhý gól Khoumu Babacara.

Rebríček piatich najlepších obsahuje aj už tradičné mená. Oporou v saudskoarabskej súťaži bol kapitán Al-Ettifaq Filip Kiss, hoci jeho tím prehral.

V holandskej Eredivisie mal pri remíze Groningenu na ihrisku Zwolle (1:1) druhé najvyššie hodnotenie v zápase slovenský tínedžer Tomáš Suslov.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vavro hviezdil po návrate do Kodane, najlepším však bol 36-ročný Slovák