Slovensko má skvelých brankárov. Ktorý cez víkend žiaril najviac?

František Plach
František Plach (Autor: TASR)
Ivan Mriška|15. aug 2022 o 13:10

Do prvej päťky sa dostal aj najlepší slovenský futbalista.

BRATISLAVA. Martin Dúbravka, Marek Rodák, ale aj mnohí ďalší. Slovensko je rodiskom skvelých brankárov, čo cez víkend potvrdil František Plach.

Rodák zo Žiliny a gólman poľského klubu Piast Gliwice získal zo Slovákov hrajúcich elitné zahraničné ligy najlepšie čísla. A nebolo to prvýkrát.

Špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil známku 7,5. Žiadny jeho krajan túto hranicu nepokoril, hoci minimálne dvaja k nej mali blízko.

Plach: Veľmi ťažký zápas

Gliwice vyhrali na pôde Cracovii Krakov najtesnejším rozdielom 1:0 a po piatich kolách Ekstraklasy sú na štrnástom mieste. Plach kryl štyri pokusy súpera.

„Sme veľmi radi, že sme tento zápas vyhrali. Hra na nulu vzadu nám dodá viac sebavedomia. Bol to ťažký zápas, ktorý sa hral v ťažkých podmienkach.

Nevzdali sme sa a verili sme, že konečne zvíťazíme,“ pre klubový web Piast Gliwice vravel brankár František Plach.

Druhú priečku obsadil cez víkend obranca hrajúci v Dánsku. Denis Vavro z FC Kodaň získal solídnu známku 7.4, no jeho tím prekvapujúco podľahol doma Randers 1:3.

Vavro odohral 90 minút, Kodaň je po piatich kolách so šiestimi bodmi ôsma.

Najlepší Slováci v zahraničných ligách.
Najlepší Slováci v zahraničných ligách. (Autor: SofaScore)

Rusnák strelil gól

Tretia priečka patrí Albertovi Rusnákovi, ktorý pôsobí v USA. Jeho tím Seattle Sounders podľahol v MLS Real Salt Lake 1:2, no Rusnák podal dobrý výkon. Strelil jediný gól domácich, za čo dostal známku 7,4.

Futbalisti Seattle Sounders sú v Západnej konferencii na deviatom mieste, na postup do play off im však chýba len jeden bod.

„Rusnák vyrovnal stav zápasu proti svojmu bývalému klubu v 62. minúte. Spoza šestnástky vystrelil z diaľky a prekonal brankára súpera,“ uvádza klubový web.

Štvrté miesto patrí najlepšiemu a najdrahšiemu slovenskému futbalistovi. Milan Škriniar sa v rebríčku najlepších Slovákov objavuje pravidelne, tento raz obsadil štvrté miesto a získal známku 7,2.

Jeho Inter Miláno vyhral v talianskej Serii A na pôde Lecce 2:1, no bola to poriadna dráma. O výhre hostí rozhodol až v 95. minúte Holanďan Denzel Dumfries. Škriniar netypicky neodohral celý zápas, na ihrisku bol do 88. minúty.

Plock vedie ligu

Rebríček najlepších uzatvára Slovák, ktorý pôsobí v Poľsku. Kristián Vallo z Wisly Plock dostal známku 7,0.

Jeho tím remizoval na pôde Pogon Štetín 2:2 a udržal si prvé miesto v tabuľke. Vallo hral do 62. minúty. Wisla Plock je prekvapením tejto sezóny poľskej Ekstraklasy, vedie ju slovenský tréner Pavol Staňo.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko má skvelých brankárov. Ktorý cez víkend žiaril najviac?