Riaditeľ vyslovil osobný sen v pohárovej Európe. V lige sa chce tím pobiť medzi najlepšími

Futbalisti Ružomberka oslavujú triumf vo finále Slovnaft Cupu nad Spartakom Trnava
Futbalisti Ružomberka oslavujú triumf vo finále Slovnaft Cupu nad Spartakom Trnava (Autor: SITA)
TASR|8. júl 2024 o 17:26

Ružomberok čaká ostrý štart do sezóny už v najbližších dňoch.

RUŽOMBEROK. Už vo štvrtok čaká futbalistov MFK Ružomberok ostrý štart ročníka 2024/2025.

V domácom prostredí začne svoje účinkovanie v 1. predkole Európskej ligy proti kazašskému tímu FC Tobol Kostanaj.

Počas prípravného bloku absolvovala "Ruža" 10-dňové sústredenie s tromi zápasovými previerkami v slovinskom Radenci.

"Myslím si, že hráči splnili skoro všetko, čo bolo naplánované. Akurát trochu počasie narušilo úvod, keď tri-štyri dni pršalo. To obdobie sa potom čiastočne inak využilo.

Veľmi dobré podmienky sme našli na kempe v Slovinsku, takisto kvalitných súperov, ktorých sila bolo nejaký level vyššie, než počas zimného sústredenia v Turecku. To bol zámer, aby i v tomto smere nastal nejaký progres," zhodnotil na tlačovej konferencii tréner Ondřej Smetana.

MFK odohral šesť prípravných stretnutí s bilanciou jedno víťazstvo, štyri remízy a jedna prehra. Mužstvo opustili Marek Zsigmund (FC Košice), Antonio Giuliano Marek (hosťovanie v MFK Tatran Liptovský Mikuláš) a Juraj Kotula (ukončenie profesionálnej zmluvy).

V kolónke príchody je päť mien – Martin Gomola (MŠK Žilina), Rudolf Božík (Slovan Bratislava), Daniel Köstl (Boheminas Praha 1905), Marko Kelemen a Matej Madleňák (obaja návrat z hosťovania).

"Aj v tejto oblasti sme boli aktívni. Chceli sme doplniť naše defenzívne rady i pridať kvalitu, čo sa podarilo. Hoci skúsený Köstl ešte potrebuje nejakú adaptáciu v tíme. Do ofenzívy sa vrátil Kelemen a nový prišiel Božík, aj z hľadiska nejakého plánu do budúcna.

Späť je Madleňák, kvalitný hráč, čo aj v Ružomberku predtým dokazoval, no po roku takisto sa musí ešte s mužstvom zžiť.

Celkove došlo k posilneniu kádra a nielen k jeho doplneniu, čo sa týka počtov. Ešte sa pracuje na príchode jedného hráča, ktorý by mužstvu pomohol, no tam asi budeme musieť počkať. Takýchto futbalistov nie je veľa na domácom trhu," dodal Smetana.

Novým mužom s kapitánskou páskou sa stal Martin Chrien. "Bolo to rozhodnutie trénera. Vnímam to tak, že kabína s tým súhlasí. Doteraz som nikde nebol kapitánom. Zväčša som totiž do mužstiev prichádzal ako mladší hráč," povedal 28–ročný futbalista.

"Uplynulý futbalový rok bol špecifický. Počas rozbehnutej súťaže prišiel nový tréner, čo nám pomohlo a nakoplo aj k dobrým výkonom. Napokon išlo o jednu z najúspešnejších ružomberských sezón za posledné roky.

Teraz sa budeme snažiť na ňu nadviazať. Čo sa týka kolektívu, je tam dobrá chémia. Mužstvo zostalo viac – menej pokope a prišli aj mladí hráči," dodal Chrien.

Rozpočet klubu je oproti minulému roku vyšší. "Je to tak, keďže hráme európsku súťaž. Preto bolo treba do mužstva pritiahnuť aj nejakú kvalitu. Odhadujem, že o nejakých desať percent bude celkový objem financií väčší.

Čo sa týka cieľov, takúto prípravu na Európu a v úvodzovkách aj šialenstvo, by sme chceli zažívať každoročne. Tam cesta vedie aj cez prvú šestku, ktorá je opäť základný cieľ. Tých možností je však viac. Svoje plány opäť spájame takisto so Slovnaft Cupom.

V európskom pohári je mojim osobným želaním v jednej alebo druhej súťaži hrať play-off o postup do skupinovej fázy," povedal generálny riaditeľ klubu Ľubomír Golis.

Káder Ružomberka na sezónu 2024/2025

Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Branislav Sokol, Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Daniel Köstl, Martin Gomola, Šimon Gabriel, Matej Madleňák, Alexander Selecký, Matúš Malýž, Oliver Luterán, Rudolf Božík, Timotej Múdry, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Samuel Lavrinčík, Adam Tučný, Marián Chobot, Martin Chrien, David Jackuliak, Jan Hladík, Štefan Gerec, Martin Boďa, Marko Kelemen

Príchody: Martin Gomola (MŠK Žilina), Rudolf Božík (ŠK Slovan Bratislava), Daniel Köstl (Bohemians 1905 Praha), Marko Kelemen, Matej Madleňák (obaja nábrat z hosťovania)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Riaditeľ vyslovil osobný sen v pohárovej Európe. V lige sa chce tím pobiť medzi najlepšími