Ružomberok začal s novým trénerom, ale zatiaľ bez zmien. V príprave vyzve aj známy poľský klub

Futbalisti MFK Ružomberok počas tréningu.
Futbalisti MFK Ružomberok počas tréningu. (Autor: TASR)
TASR|16. jún 2023 o 16:10

Hoci klub začal prírpavu bez zmien, určite dôjde k pohybom smerom dnu i von.

RUŽOMBEROK. Ružomberskí futbalisti v piatok odštartovali prípravu no novú sezónu Fortuna ligy s novým trénerom Petrom Tomkom. Jeho prvým asistentom sa stal doterajší analytik realizačného tímu Marek Herčut.

V kolónke príchody a odchod zatiaľ nefiguruje žiadne meno. Do kabíny sa však po hosťovaniach vrátili Timotej Múdry (Zlaté Moravce) a Jakub Luka (Dolný Kubín).

Tomko: Cítim sa tu ako doma

Na piatkovom zraze chýbali reprezentanti do 21 rokov Tomáš Frühwald, Alexander Selecký, Jakub Luka a Adam Tučný, ďalej Ján Maslo (trénerský kurz), Lukáš Fabiš a Tobias Bujňaček (obaja dovolenka).

Peter Tomko sa v lete 2021 pod Čebraťom posunul z postu športového riaditeľa mládeže na asistenta pri A-mužstve k Petrovi Struhárovi. Teraz tento bývalý prvoligový futbalista zaznamenal ďalší kariérny posun.

"Moje pocity sú normálne, veď neprichádzam do nového prostredia. V štruktúrach ružomberského klubu pôsobím už od roku 2014. Takže sa tu cítim ako doma," uviedol.

Tridsaťdeväťročný kouč naznačil aj ambície klubu: "Základnou métou je prvá šestka a od nej sa potom budú odvíjať ďalšie ciele. Intenzívne sa pracuje aj na posilách. V každej formácii sa pozeráme po jej vhodnom doplnení. Našou podmienkou však je, že to musí byť hráč do základnej zostavy."

VIDEO: Tréner MFK Ružomberok Peter Tomko pred začiatkom letnej prípravy

Múdry: Veľmi som sa tešil na začiatok prípravy

Ružomberok odohrá pred novou sezónou sedem prípravných duelov. Svoj program otvorí už najbližšiu stredu (21. júna) s 1. FC Tatran Prešov v Bešeňovej. Generálkou bude duel proti účastníkovi najvyššej ukrajinskej súťaže Zorji Luhansk v poľskom Lubline.

"Nejaké zápasy boli naplánované už počas jarnej časti a teraz sme to doladili. Máme aj súperov z prvej i druhej ligy a kvalitných zo zahraničia. V prvých troch zápasoch dostane priestor každý a potom sa budeme snažiť kryštalizovať zostavu smerom k prvému 'majstráku'. Celé prípravné leto je dobre nachystané, takže môžeme začať," uviedol tréner.

Hoci v centre dolného Liptova pokračuje "stará garda", určite dôjde k pohybom smerom dnu i von. Tréner Tomko naznačil, že nevie, či medzi žrďami MFK bude pokračovať Ivan Krajčírik. "Áno, okolo mňa sú nejaké šumy," priznal dvadsaťtriročný brankár.

"Zatiaľ sa však ešte nič neriešilo, možno k tomu dôjde v priebehu pár dní. Avšak, ako som sa rozprával s agentom, už je čas sa niekam posunúť, myslím si, že už som tu odovzdal dosť," dodal.

Timotej Múdry v uplynulej sezóne hosťoval v tíme ViOn-u Zlaté Moravce a po ňom sa zase vrátil na svoju kmeňovú futbalovú adresu.

VIDEO: Timotej Múdry z MFK Ružomberok pred začiatkom letnej prípravy

"Musím sa priznať, veľmi som sa tešil na začiatok prípravy. Hosťovanie splnilo svoj zámer, aby som pravidelne hrával a teraz sa chcem pobiť o miesto v ružomberskej základnej zostave," povedal dvadsaťtriročný stredopoliar.

Prípravné zápasy MFK Ružomberok

21. jún: MFK Ružomberok - 1. FC Tatran Prešov (v Bešeňovej)

24. jún: SK Hanácká Slavia Kroměříž - MFK Ružomberok

28. jún: FC Košice - MFK Ružomberok

4. júl: MFK Ružomberok - FK Pohronie

8. júl: MFK Karviná - MFK Ružomberok

15. júl: Cracovia Krakov - MFK Ružomberok

22. júl: Zorja Luhansk - MFK Ružomberok (v Lubline)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ružomberok začal s novým trénerom, ale zatiaľ bez zmien. V príprave vyzve aj známy poľský klub