Ružomberok mal postup na dosah. Trojgólové manko zmazal, oslabený súper však opäť udrel

Fotka zo zápasu MFK Ružomberok - FC Noah.
Fotogaléria (7)
Fotka zo zápasu MFK Ružomberok - FC Noah. (Autor: TASR)
TASR|29. aug 2024 o 20:28 (aktualizované 29. aug 2024 o 22:46)

Futbalisti MFK Ružomberok dokázali zvíťaziť, no na postup to nestačilo.

Konferenčná liga - odveta play-off

MFK Ružomberok - FC Noah 3:1 (2:0)

Góly: 9. Luterán, 45.+2 Hladík, 71. Boďa (z 11 m) – 88. Aias

Rozhodovali: Beaton – McFarlane, Potter (všetci Škot.), ŽK: Hladík, Gomola - Omar, Miljkovič, Santos, Čančarevič

Diváci: 2535

/prvý zápas: 0:3, postúpil FC Noah/

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš – Gomoľa (66. Domonkos), Lavrinčík, Luterán, Selecký (81. Madleňák) – Hladík, Chrien, Chobot (66. Boďa)

FC Noah: Čančarevič – Miljkovič, Goncalo Silva, Santos, Thórarinsson – Gamboš (62. Manveljan), Sangaré, Omar (62. Dašian, 90.+3 Muradian)) – Ferreira (76. Mendoza Aias), Pinson

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili do hlavnej fázy Konferenčnej ligy.

V play off nestačili na arménsky FC Noah, ktorému najskôr podľahli 0:3 na jeho pôde a vo štvrtkovej domácej odvete im nestačilo ani víťazstvo 3:1.

Hostia odvrátili predĺženie gólom Aiasa v 88. minúte, hoci v tom čase hrali bez vylúčeného hráča.

Fotogaléria zo zápasu MFK Ružomberok - FC Noah (odveta play-off Konferenčnej ligy)

Priebeh zápasu MFK Ružomberok - FC Noah

I. polčas:

Domáci tím hneď od začiatku šliapal na najvyššie obrátky a tlačil sa pred bránu arménskeho vicemajstra.

Toto úsilie už v 9. min. prinieslo aj gólový efekt, keď po treťom rohovom kope MFK, tesne spoza šestnástky utešenou strelou Oliver Luterán trafil šibenicu – 1:0.

Postupne sa hostia z nevydareného začiatku spamätali a začali dávať o sebe vedieť aj smerom dopredu.

Medzi 20. a 21. min. ružomberský brankár Tomáš Frühwald úspešne čelil dvom štipľavým projektilom hostí, najprv ho preveril Slovák vo farbách FC Noah Martin Gamboš a po ňom Virgile Pinson.

V 37. už bol Noah veľmi blízko k vyrovnaniu, ale Frühwald bravúrne mu zneškodnil dve tutovky, keď pri prvej vyrazil loptu na žrď.

Napokon úvodnú polovicu Ružomberok zatvoril gólom do šatne, keď sa vydarenou ranou presadil Jan Hladík – 2:0.

II. polčas:

Do druhého dejstva zase odvážne vstúpil hosťujúci tím a hneď na začiatku sa postaral o nepríjemný závar pred ružomberskou bránou.

V 53. min. Frühwald zneškodnil tutovku Ouladovi Omarovi.

V 69. Pablo Samtos vo vlastnej šestnástke fauloval prenikajúceho Hladíka a hlavný arbiter Beaton hneď nariadil pokutový kop, ktorý premenil Martin Boďa – 3:0, čím vymazal stratu z prvého duelu.

Hráčovi FC Noah vytiahol druhú žltú kartu a zároveň aj červenú, takže Ružomberok od tejto chvíle mal na ihrisku o jedného muža viac.

Keď sa už zdalo, že zápas vyústi v predĺženie, v 88. min. Mauthues Aias, po brejku hostí hlavou znížil.

Ružomberok podal vynikajúci výkon, no v pohárovej Európe skončil.

VIDEO: Tréner Smetana hodnotí zápas


Hlasy po zápase

Ondřej Smetana, tréner MFK Ružomberok: "Neviem, čo povedať. Je to na mňa veľa. Tento zápas sme v závere mali mať pod kontrolou a niekam doviesť, no potrestali nás. Ušlo nám to medzi prsty. Hráčov musím pochváliť. To, čo sme chceli, sme aj hrali. Snažili sme sa prenášať hru čo najbližšie k ich bránke a vytvárať tlak a šance. Žiaľ, nevyšlo to, je mi to ľúto. To, čo sa nám stalo po zápase so Splitom, by zamávalo aj s väčšími tímami. Vyzdvihol by som nastavenie a tomu, že hráči dnes verili, že to môžeme zvládnuť. Keď som sa na prvý zápas (s FC Noah) spätne pozeral, tak som čím ďalej, tým viac veril, že sa to naozaj môže podariť. Každý deň som tomu veril viac a viac. Vedel som, že to bude o emócii a energii. Myslím si, že naši hráči splnili všetko, čo sme chceli. Asi by to bol malý zázrak, keby sme dnes dostali Ružomberok do skupinovej fázy EKL."

Martin Boďa, útočník, strelec tretieho gólu Ružomberka: "Ťažko sa to hodnotí. U súpera sme prehrali 0:3 a doma sme to chceli otočiť. To sa nám aj darilo, no škoda, že sme nepridali štvrtý gól. Veľmi nás to mrzí, mali sme na dosah skupinovú fázu. Účinkovanie v EKL bolo pre mnohých našich mladých hráčov, vrátane mňa, veľmi dobrá skúsenosť. O to viac ma mrzí, že sme sa neprebojovali do skupiny. Boli sme blízko."

Tomáš Frühwald, brankár MFK Ružomberok: "Všetci prežívame veľké sklamanie. Boli sme blízko k tomu, aby sme napísali históriu a doviedli klub do skupiny EKL. Ťažko sa mi hľadajú slová, no na druhej strane môžeme byť hrdí na to, čo sme predviedli nielen dnes, ale počas celej cesty v štyroch predkolách. Pred týmto zápasom nám nikto neveril, no my sme ukázali, že je možné uspieť. Potom však prišla chvíľka nekoncentrovanosti, ktorú súper využil a dal z toho gól. To rozhodlo. Veľmi to mrzí. Prežívame veľký smútok."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok mal postup na dosah. Trojgólové manko zmazal, oslabený súper však opäť udrel