EURO 2024 patrí k najúspešnejším v histórii. Nemecku zarobilo miliardy eur

Španieli oslavú titul majstrov Eúropy
Španieli oslavú titul majstrov Eúropy (Autor: TASR/AP)
SITA|27. aug 2024 o 12:25

Ministerka vnútra hovorí o prevyšených očakávaniach.

BRATISLAVA. Majstrovstvá Európy vo futbale priniesli podľa štúdie nemeckej ekonomike 7,44 miliardy eur.

Oznámili to Nemecký futbalový zväz (DFB) a Európska futbalová únia (UEFA). Šampionát sa v tomto smere zaradil medzi najúspešnejšie v histórii.

V správe oboch vrcholných futbalových inštitúcií sa okrem iného uvádza, že "vďaka viditeľnosti v médiách na celom svete sa pre hostiteľské mestá a hostiteľskú krajinu vygenerovala celková reklamná hodnota 571 miliónov eur." Upozornil na to aj web ORF.

Štúdia ukazuje, že pre desať miest a celú krajinu sa dosiahlo množstvo pozitívnych účinkov, uviedol prezident DFB Bernd Neuendorf.

Ministerka vnútra Nancy Faeserová (SPD) k tomu poznamenala: "Výsledky štúdie sú veľmi povzbudivé, celková pridaná hodnota 7,4 miliardy eur v Nemecku prevyšuje očakávania usporiadania turnaja v našej krajine."

Pokiaľ ide o čísla, DFB a UEFA sa odvolávajú na štúdiu agentúry Nielsen Sports. Podľa informácií vychádza z prieskumov medzi držiteľmi vstupeniek, medzimediálnej analýzy, vyhodnotenia údajov z hostiteľskej krajiny, hostiteľských miest a UEFA, ako aj zo skúseností a odborných znalostí z viac ako 150 podobných dopadových štúdií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»EURO 2024 patrí k najúspešnejším v histórii. Nemecku zarobilo miliardy eur