So Šullom to nevyšlo. Michalovce dotiahli iného bývalého brankára Slovana

Matúš Ružinský s dresom Michaloviec.
Matúš Ružinský s dresom Michaloviec. (Autor: MFK Zemplín)
Michal Šášky|20. júl 2023 o 12:20

Matúš Ružinský podpísal ročný kontrakt.

BRATISLAVA. V Michalovciach vyriešili dôležitú otázku pred novou futbalovou sezónou.

Po tom, čo v kádri skončil ukrajinský brankár Andriy Kožukhar (Karpaty Ľvov) a Matej Vajs odišiel opäť na hosťovanie (Liptovský Mikuláš), hľadali na Zemplíne skúsenú brankársku posilu.

Pred niekoľkými dňami skúšali bývalého reprezentanta Michala Šullu, ktorý po sérii vážnych zranení viac nepredĺžil zmluvu v bratislavskom Slovane.

Žiaľ, pri prvom prípravnom zápase sa mal skúsený brankár zraniť a na východnom Slovensku ďalej nepokračoval.

Michalovčania tak oslovili druhého brankára, ktorému sa po uplynulej sezóne skončil kontrakt v Slovane.

Novou posilou slovenského prvoligistu sa stal 31-ročný Matúš Ružinský. V novom pôsobisku podpísal ročný kontrakt, informuje web michalovského klubu.

„Od leta som sa bol voľným hráčom. Zavolal mi pán Rusnák, športový riaditeľ klubu, či by som nemal záujem prísť do Michaloviec. Telefonát prebehol veľmi rýchlo, o všetkom sme sa porozprávali a viac-menej hneď aj dohodli,“ poodhalil pozadie príchodu Ružinský.

Rodák z Banskej Bystrice odišiel ešte v dorasteneckom veku do Košíc, kde strávil viac než osem rokov. V lete 2017 zamieril do Serede a o rok na to do Slovana. V jarnej časti sezóny 2018/19 hosťoval v Šamoríne.

Bez piatich centimetrov dvojmetrový brankár vytvorí dvojičku s Benjamínom Szárazom. Doterajšiu jednotka Michaloviec čaká boj o miesto.

„Určite som sem neprišiel hrať druhé husle, každý sa chce zdravo pobiť o to, aby hrával. Verím, že budeme dobrá partia,“ cituje Ružinského klubový web.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»So Šullom to nevyšlo. Michalovce dotiahli iného bývalého brankára Slovana