Karty, zranenia, choroby. Tréner Slovinska sa pri otázke motivácie pousmial

Matjaž Kek.
Matjaž Kek. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. nov 2021 o 18:36

V základnej zostave proti Slovensku bude niekoľko nových mien.

BRATISLAVA. Slovákom aj Slovincom zostali v H-skupine kvalifikácie MS 2022 vo futbale v súboji s Chorvátmi a Rusmi oči pre plač a boj o nepostupové tretie miesto.

Napriek tomu oba tímy chcú pristúpiť k štvrtkovému vzájomnému duelu v Trnave s plnou vážnosťou.

Potvrdil to aj slovinský tréner Matjaž Kek: "Máme veľa problémov v tíme, ktoré musíme riešiť. Hráči majú karty, sú zranení aj chorí."

Odrazí sa to aj na zostave. "V základnej jedenástke bude niekoľko nových hráčov, ktorí dostanú priestor. Sme si vedomí kvality súpera, ale verím, že budeme úspešní," uviedol Kek na stredajšej online tlačovej konferencii v tréningovej centrále v Brde pri meste Kranj.

Pri otázke o motivácii v zápase o tretie miesto v H-skupine sa tréner len pousmial:

"Problémy neznamenajú, že sa nedajú vyriešiť a nemôžeme uspieť. Budem apelovať na každého hráča, aby k zápasu pristúpil zodpovedne a verím, že sa nenájde nikto bez motivácie," zdupľoval 60-ročný Kek.

O slovenskom súperovi veľa konkrétneho nepovedal, ale niečo naznačil. "Majú svoju kvalitu, ale my sa sústreďujeme na seba. Máme toľko starostí, že súper nás nezaujíma," dodal.

Andraž Šporar v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava.
Andraž Šporar v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava. (Autor: TASR/AP)

Útočník Andraž Šporar pred pár rokmi úspešne pôsobil v tíme slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava. Bude mať proti Slovákom motiváciu navyše?

"Oba tímy sa už nemôžu dostať na majstrovstvá sveta, ale aj tak očakávam ťažký zápas. Pre mňa bude mať veľký náboj.

Bol som v kontakte s bývalými spoluhráčmi zo Slovana. Prezradím len, že majú svoju kvalitu, ale tú máme aj my. S kvalifikáciou sa chceme rozlúčiť troma bodmi za víťazstvo na Slovensku a ďalšími troma za triumf doma nad Cyprom," skonštatoval 27-ročný útočník.

Domáci súboj proti Slovincom odohrajú slovenskí futbalisti vo štvrtok 11. novembra od 20.45 h v Trnave pod fínskou taktovkou. Hlavným rozhodcom bude Mattias Gestranius.

Slováci z doterajších piatich zápasov proti Slovincom v rámci kvalifikácií o postup na MS zvíťazili iba raz a bilanciu 1-1-3 so skóre 3:6 si budú chcieť vylepšiť.

Zatiaľ naposledy oba tímy stáli proti sebe pred vyše dvoma mesiacmi v rámci aktuálnej kvalifikácie a v Ľubľane sa zrodila remíza 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Karty, zranenia, choroby. Tréner Slovinska sa pri otázke motivácie pousmial