Greenwooda pre údajné znásilnenie vyradili z kádra, obvinenia nekomentuje

Mason Greenwood.
Mason Greenwood. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2022 o 14:10

Polícia potvrdila spustenie vyšetrovania.

BRATISLAVA. Anglický futbalista Mason Greenwood bol dočasne vyradený z kádra Manchester United. Dvadsaťročného mladíka zadržala polícia pre podozrenie zo znásilnenia a napadnutia jeho bývalej priateľky.

Modelka Harriet Robsonová na sociálnej sieti zdieľala video, na ktorom má rozbitú tvár a telo posiate modrinami. To všetko jej mal údajne spôsobiť Greenwood.

Rovnako zverejnila a neskôr do rúk polície odovzdala zvukový záznam, na ktorom ju mal muž oslovený ako "Masone" nútiť k sexu.

Policajti potvrdili všetky vyššie spomenuté fakty.

"Je pravda, že sme zadržali 20-ročného mladíka podozrivého zo znásilnenia a napadnutia. Zostáva vo vyšetrovacej väzbe, kde bude podrobený výsluchu. Prípad je v štádiu vyšetrovania," informovala polícia mesta Manchester.

Slávny anglický futbalový klub sa zatiaľ bližšie k celej záležitosti nevyjadril so zdôvodnením, že nechce mariť vyšetrovanie.

"Boli sme oboznámení s obvineniami na adresu nášho hráča na sociálnych sieťach a môžeme k tomu povedať len toľko, že netolerujeme žiadne prejavy násilia. Futbalista zatiaľ nebude s nami trénovať ani hrať zápasy," informoval Manchester United podľa webu bbc.com.

Greenwood debutoval v drese Manchestru United v marci 2019 a vo februári 2021 podpísal dlhodobú zmluvu na štyri roky.

Dosiaľ v drese tímu z Old Trafford odohral 83 zápasov a nastrieľal v nich 22 gólov. Na konte má aj jeden zápas v reprezentácii Anglicka.

V aktuálnej sezóne Premier League v 18 zápasoch skóroval päťkrát a pridal aj jednu asistenciu.

V tabuľke patrí Manchestru United štvrtá priečka s mankom deviatich bodov na tretí FC Chelsea a priepastných 19 bodov na lídra a zároveň mestského rivala Manchester City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Greenwooda pre údajné znásilnenie vyradili z kádra, obvinenia nekomentuje