Nastúpil proti Zidanovi či Figovi. Marek Čech rozhodol súboj legiend na Bernabéu

Marek Čech počas zápasu hviezd Real Madrid - FC Porto
Marek Čech počas zápasu hviezd Real Madrid - FC Porto (Autor: FC Porto/X)
SITA|25. mar 2024 o 15:50

Rodák z Trebišova nastúpil v drese FC Porto.

BRATISLAVA. Napriek tomu, že niekdajší slovenský futbalový reprezentant Marek Čech už ukončil profesionálnu kariéru, zviditeľnil sa prestížnom zápase bývalých hviezd španielskeho klubu Real Madrid a portugalského FC Porto.

Na Štadióne Santiaga Bernabéua v španielskej metropole gólom rozhodol o triumfe legiend z portugalského Porta 1:0.

VIDEO: Zostrih zápasu Real Madrid - FC Porto

Štyridsaťjedenročný rodák z Trebišova, ktorý za FC Porto hrával v rokoch 2005 až 2008, nastúpil v Madride proti hviezdam nedávnej minulosti ako Zinedine Zidane, Raúl González, Luís Figo, Roberto Carlos, Christian Karembeu či Clarence Seedorf.

Na portskej strane mohli fanúšikovia v dueli Corazón Classic Match 2024 sledovať umenie aj u hráčov ako Vitor Baía, Diego, Derlei, José Bosingwa či Francisco Costinha.

Čech v rozhodujúcom momente stretnutia prekonal brankára Ikera Casillasa, pre ktorého mal duel špecifický nádych, keďže patrí k legendám oboch klubov.

V A-tíme Realu Madrid strávil 16 sezón (1999 - 2015) predtým, než sa presunul do FC Porto, kde pobudol päť rokov. Marek Čech sa po ukončení kariéry usadil s rodinou pri Porte a je spolumajiteľom reštaurácie na pobreží Atlantiku.

"Som veľmi šťastný, že si prezident Realu Florentino Pérez vybral práve FC Porto na túto udalosť, ktorá má veľký význam pre Real Madrid a pre celý futbal,“ vyhlásil na oficiálnom webe klubu FC Porto prezident organizácie Jorge Nuno Pinto da Costa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Nastúpil proti Zidanovi či Figovi. Marek Čech rozhodol súboj legiend na Bernabéu