Manchester United má náhradu za zraneného Eriksena, nová posila prichádza z Bayernu

Marcel Sabitzer v drese Bayernu Mníchov.
Marcel Sabitzer v drese Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. feb 2023 o 08:10

V rakúskom národnom tíme odohral už 68 zápasov.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United sa v závere prestupového obdobia posilnil o stredopoliara Marcela Sabitzera.

Rakúsky reprezentant prichádza na Old Trafford na hosťovanie z Bayernu Mníchov, v aktuálne štvrtom tíme Premier League by mal nahradiť Christiana Eriksena, ktorý bude pre zranenie členka chýbať minimálne do konca apríla.

Sabitzer, ktorý má na konte 68 štartov v národnom tíme, bude hosťovať v Manchestri do konca sezóny.

"Niekedy musíte urobiť rýchle a dôležité rozhodnutia. Od momentu, keď som prvýkrát počul o možnosti hrať za Manchester United, som vedel, že je to pre mňa to pravé. Som súťaživý hráč, chcem víťaziť a pomôcť klubu k dosiahnutiu vytýčených cieľov," citovala agentúra DPA novú posilu United.

Dvadsaťosemročný Sabitzer odohral v tejto sezóne za Bayern 24 stretnutí. S nemeckým majstrom podpísal v auguste 2021 štvorročnú zmluvu.

Eriksen nedohral duel 4. kola FA Cupu proti Readingu, pre zranenie členka by mal podľa predbežných prognóz pauzovať do konca apríla až začiatku mája.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Manchester United má náhradu za zraneného Eriksena, nová posila prichádza z Bayernu