Manchester United premrhal svoju šancu. Ten Hag nešetril kritikou na svojich hráčov

Sklamaný Lisandro Martinez v zápase proti Twente.
Sklamaný Lisandro Martinez v zápase proti Twente. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|26. sep 2024 o 08:16

Ústrednou postavou duelu bol dánsky stredopoliar Christian Eriksen.

BRATISLAVA. Tréner Manchesteru United Erik ten Hag uviedol, že jeho tím neudržal koncentráciu v stredajšom remízovom zápase 1:1 v Európskej lige proti FC Twente a mal tlačiť na to, aby zničil súpera skôr, než dostal šancu vyrovnať.

Dánsky stredopoliar Christian Eriksen poslal United do vedenia v prvom polčase na Old Trafford, no bol tiež zodpovedný za vyrovnávací gól Twente v 68. minúte.

Hosťujúci Bart van Rooij sám prenikal až na polovicu United, no jeho akciu zastavil zákrok Manuela Ugarteho.

Odrazená lopta sa však dostala k Eriksenovi, ktorý v zapätí opäť stratil loptu a umožnil holandskému útočníkovi Samovi Lammersovi skórovať.

VIDEO: Gól Twente

„Nechali sme ich v hre, viedli sme 1:0 a kontrolovali zápas. Musíme byť konzistentní a pokračovať aj v druhom polčase, my sme však prestali hrať a darovali sme im gól.

Nedokázali sme rozhodnúť a pridať aj druhý gól a tak Twente zostalo nažive a my sme boli potrestaní našou vlastnou chybou,“ povedal ten Hag novinárom. 

Hoci Eriksen bude ľutovať svoju chybu, holandský tréner zdôraznil, že zodpovednosť za vyrovnávajúci gól nesie celý tím.

„Ten gól bol tímovou chybou, hráč Twente prešiel takmer celým ihriskom, alebo polovicou ihriska, bez toho, aby ho niekto zastavil,“ dodal.

„To je neprijateľné, nemôžeme im darovať takýto gól. Znova sme videli, že musíme vydržať počas celého zápasu. Keď raz vedieme 1:0, musíme pokračovať a ísť si aj po druhý gól.“

United privítajú v nedeľu v anglickej Premier League Tottenham Hotspur a potom sa 3. októbra vrátia do Európskej ligy zápasom proti FC Porto.

Tabuľka: Európska liga - ligová fáza

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Manchester United premrhal svoju šancu. Ten Hag nešetril kritikou na svojich hráčov