Na Old Trafforde sa bude hrať Liga majstrov, Ten Hag: Patríme tam

Anthony Martial oslavuje gól.
Anthony Martial oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. máj 2023 o 13:41

Zariadila im to výhra 4:1 proti Chelsea FC.

MANCHESTER. Futbalisti Manchestru United nebudú v budúcej sezóne chýbať v Lige majstrov.

Definitívne o tom rozhodli vo svojom predposlednom vystúpení v tejto sezóne Premier League, vo štvrtkovej dohrávke 32. kola zdolali doma Chelsea hladko 4:1.

Tréner Erik ten Hag tak po príchode z Ajaxu Amsterdam minulé leto svoju úlohu splnil, hoci sezóna sa nie vždy vyvíjala podľa jeho predstáv.

Prvý polrok klub poznačila sága o odchode Cristiana Ronalda, na jar si United pripísali niekoľko nelichotivých výsledkov.

Tradičnému rivalovi Liverpoolu podľahli 0:7, v mestskom derby City 3:6. Napokon si však zapíšu lepšie umiestnenie, než v predchádzajúcom ročníku, v ktorom obsadili 6. priečku.

"Tento klub patrí do Ligy majstrov. Nie je však jednoduché sa tam dostať. Liga je veľmi silná, mnoho mužstiev bojuje o najvyššie priečky," skonštatoval Ten Hag, ktorý si uvedomuje, že priaznivci klubu očakávajú viac.

"Máme na čom stavať, no musíme zvýšiť štandard. Cez leto nás čaká veľa práce a to nielen s týmito hráčmi, ale aj pri prestupových rokovaniach.

Ak chceme hrať na tej úplne najvyššej úrovni, potrebujeme lepších hráčov," priznal Holanďan podľa AFP.

6 rokov čakania na trofej

Na Old Trafforde sa tento rok dočkali po šiestich rokoch trofeje, keď triumfovali v Ligovom pohári a v sezóne môžu získať dokonca dve.

Vo finále FA Cupu ich 3. júna čaká úspešný obhajca anglického titulu City. United dúfajú, že duel nebude musieť vynechať brazílsky krídelník Antony, ktorý sa v súboji proti Chelsea zranil a po polhodine musel striedať.

"Nedokážem povedať, aké vážne to je. Budeme vedieť viac po 24 hodinách," informoval Ten Hag, ktorému pre zranenie v boji o najstaršiu futbalovú trofej bude už určite chýbať Lisandro Martinez, Marcel Sabitzer, či Donny van de Beek.

Chelsea minula pred sezónou 500 miliónov libier na posily, no napokon skončí v druhej polovici tabuľky.

Pred posledným duelom sezóny jej patrí 12. priečka. "Tento ročník je pre klub zlý. Vždy keď sa však dostanete na dno, je dôležité, ako sa z neho odrazíte," skonštatoval kouč Londýnčanov Frank Lampard.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Na Old Trafforde sa bude hrať Liga majstrov, Ten Hag: Patríme tam