Bod zlomu v sezóne Manchestru? Nikdy sa nevzdávajte, vraví hrdina

Futbalisti Manchestru United po góle Scotta McTominaya (39).
Futbalisti Manchestru United po góle Scotta McTominaya (39). (Autor: TASR/AP)
TASR|8. okt 2023 o 11:45

Scott McTominay dvoma gólmi otočil skóre.

MANCHESTER. Nevyspytateľnosť anglickej Premier League v sobotu potvrdili futbalisti Manchestru United v domácom zápase 8. kola proti Brentfordu.

Zverenci trénera Erika ten Haga prehrávali ešte v 92. minúte stretnutia 0:1, no zásluhou škótskeho stredopoliara Scotta McTominaya otočili skóre.

Manchestru sa v novej sezóne príliš nedarí, z ôsmich ligových stretnutí prehrali už štyri. Minulý víkend podľahol na domovskom Old Trafforde Crystal Palace 0:1 a v utorok mu nevyšiel zápas Ligy majstrov s tureckým Galatasarayom (2:3).

V sobotu prehrával od 26. minúty po góle dánskeho stredopoliara Mathiasa Jensena a všetko nasvedčovalo tomu, že stratí ďalšie tri body.

V 87. však na ihrisko prišiel žolík v osobe McTominaya.

Dvadsaťšesťročný Škót v tejto sezóne veľa priestoru nedostal, v základnej zostave figuroval len dvakrát, v ďalších troch dueloch odohral dokopy desať minúť a do troch zápasov vôbec nezasiahol.

McTominay najskôr využil odrazenú loptu strelou k ľavej žrdi a v 97. minúte sa presadil hlavičkou po prihrávke Harryho Maguirea.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Manchestru United - Brentford

"Je to jeden z mojich najobľúbenejších futbalových momentov, neuveriteľné. Každý vie, že sme momentálne v ťažkej situácii, ale v tíme máme bojovníkov.

"Nikdy sa nevzdávajte bez ohľadu na situáciu. V tomto klube sa vyžaduje, aby ste nikdy nehádzali uterák do ringu. Vychovávali ma tu od mojich piatich rokov, takže to viem lepšie ako ktokoľvek iný," povedal McTominay.

Ten Hag dúfa, že víťazstvo nad Brentfordom bude pre mužstvo zlomový bod.

"Musí to byť zlomový bod, ale aj reštart, pretože sa musíme dostať na vyššie priečky. Ukázali sme silný charakter," uviedol 53-ročný kouč po zápase.

Naopak, otočenie stavu je ranou pre Brentford, ktorý vyhral iba jediný ligový duel. Tréner Thomas Frank vyhlásil, že prehra bola pre jeho mužstvo krutá.

"Futbal je v takýchto chvíľach brutálny. Myslím si, že sme urobili veľa vecí správne. Ste si vedomý, že v druhom polčase budete pod tlakom.

Vlastne som mal pocit, že sme sa bránili veľmi dobre a nedali sme im žiadne veľké šance, až do tretej minúty nadstaveného času," reagoval Dán.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Bod zlomu v sezóne Manchestru? Nikdy sa nevzdávajte, vraví hrdina