Získať Haalanda je prioritou pre City. Čoskoro chcú začať rokovania

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. okt 2021 o 14:48

V klube, ktorý má oňho záujem, pôsobil aj jeho otec.

BRATISLAVA. Do zoznamu veľkoklubov, ktoré majú o záujem o nórskeho futbalového kanoniera Erlinga Haalanda, pribudol tím Manchester City.

Úradujúci anglický šampión označil angažovanie 21-ročného útočníka za jednu z hlavných priorít budúceho roka. Už v januári sa očakáva začiatok rokovaní medzi hráčskym agentom Minom Raiolom a zástupcami Manchestru City. Do úvahy prichádza zmluva od leta 2022.

Haaland pôsobí od roku 2020 v nemeckej Borussii Dortmund a v 48 zápasoch v drese tohto bundesligistu skóroval až 47-krát. Zmluva u osemnásobného nemeckého šampióna sa mu skončí 30. júna 2024 a je predpoklad, že v Dortmunde ho budú chcieť výhodne predať v oveľa skoršom termíne.

Súčasťou jeho zmluvy je aj výstupná klauzula vo výške 75 miliónov eur. Minimálne toľko okrem transferovej sumy si musí pripraviť záujemca o jeho služby.

Prípadný záujem Erlinga Haalanda o Manchester City by mohol podnietiť aj historický faktor, lebo práve v tomto klube končil kariéru jeho otec Alf-Inge Haaland.

O Haalanda juniora majú záujem aj ďalšie ťažké kalibre európskeho futbalu - Real Madrid, Paríž Saint-Germain a aj mestský rival Citizens - Manchester United.

"Stále nie sme presvedčení o tom, že sa v budúcom lete zbavíme Haalanda. Zatiaľ sme sa v tejto dôležitej veci nerozhodli," povedal na tému predaja obrovitého Nóra šéf predstavenstva Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke, cituje ho web orf.at.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Získať Haalanda je prioritou pre City. Čoskoro chcú začať rokovania