Zápas chcelo vidieť dvestotisíc ľudí. Hymny sprevádzal potlesk i plač

Ádám Szalai sa lúči s reprezentáciou.
Ádám Szalai sa lúči s reprezentáciou. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|27. sep 2022 o 08:00

Maďari prehrali v Lige národov s Talianskom 0:2.

BUDAPEŠŤ. Ten zápas chcel vidieť každý. V systéme Maďarského futbalového zväzu zaregistrovali dvestotisíc žiadostí o lístok.

Do Puskásovej Arény sa dostala z nich iba tretina. Mnohí nadávali na nefunkčný elektronický systém. Ľudia čakali aj sedem-osem hodín a nevedeli sa prihlásiť, aby si kúpili lístok, iní skúšali iba tridsať minút a uspeli.

Lístok za pol milióna

Záujem o stretnutie Ligy národov medzi Maďarskom a Talianskom bol veľký od prvej chvíle a iba vzrástol potom, čo kapitán maďarského národného tímu Ádám Szalai oznámil, že po tomto zraze ukončí reprezentačnú kariéru.

Po víťazstve Maďarov v Lipsku nad Nemeckom nabralo futbalové nadšenie v Maďarsku nevídané rozmery.

Niekoľko hodín pred zápasom na niektorých internetových stránkach ponúkali lístky aj za pol milióna forintov (cca 2450 eur).

Maďarská reprezentácia hrala v poslednom kole Ligy národov doma s Talianskom o prvé miesto v skupine a o postup do finálových bojov súťaže.

Maďari pod vedením talianskeho trénera Marca Rossiho boli čiernym koňom skupiny smrti: dvakrát zdolali Anglicko, s Nemcami raz remizovali, v Lipsku vyhrali.

Proti Taliansku však body nezískali. Maďarom by v poslednom zápase stačila na prvé miesto aj remíza, no napokon prehrali s úradujúcimi majstrami Európy 0:2.

Slzy kapitána

Tí, ktorí zápas zažili priamo na mieste, však naň určite nezabudnú. Ponúkol mnoho emotívnych momentov, počnúc nástupom hráčov a hymnami.

Kým v minulosti sa stávalo, že fanúšikovia vypískali hymnu súpera, tentoraz takty talianskej hymny sprevádzal mohutný potlesk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zápas chcelo vidieť dvestotisíc ľudí. Hymny sprevádzal potlesk i plač