Amatéri vyradili z pohára majstra, ten ich pozval na veľký zápas do vipky

Futbalisti Ferencvárosu Budapešť.
Futbalisti Ferencvárosu Budapešť. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|24. okt 2022 o 11:15

Hráčov treťoligistu čaká veľký zážitok.

BUDAPEŠŤ, BRATISLAVA. Futbalisti maďarského treťoligového klubu Iváncsa KSE sa minulý týždeň postarali v Maďarskom pohári o obrovské prekvapenie.

V 4. kole zdolali úradujúceho majstra Ferencváros Budapešť 3:2 a postúpili medzi najlepších 16 tímov.

V polčase síce viedol 33-násobný maďarský majster a 24-násobný víťaz pohára 2:1, no domáci tím zložený z amatérov vyrovnal, v predĺžení odolal obrovskému tlaku Ferencvárosu a dal aj víťazný gól.

Každý tím, ktorý postúpil do osemfinále, inkasuje od Maďarského futbalového zväzu 5 miliónov forintov (cca. 12 100 eur).

„Vypracovali sme dostatok šancí, ale v pohári sú aj takéto zápasy. Brankár domácich podal výborný výkon a mal aj potrebné šťastie,“ vravel po zápase tréner Fradi Stanislav Čerčesov.

Maďarský veľkoklub po nečakanom vypadnutí spravil veľké gesto: hráčov, realizačný tím a funkcionárov Iváncsa KSE pozval na štvrtkový zápas Európskej ligy proti AS Monaco.

„Zavolal nám športový riaditeľ Ferencvárosu Tamás Hajnal a tlmočil pozvanie od prezidenta klubu Gábora Kubatova do VIP lôže Groupama Arény na zápas proti Monacu,“ prezradil pre Index predseda treťoligového klubu Imre Baki.

Ferencváros je po štyroch kolách na 1. mieste skupiny H v Európskej lige a vo štvrtok proti Monacu si môže zabezpečiť postup zo skupiny. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Amatéri vyradili z pohára majstra, ten ich pozval na veľký zápas do vipky