Haraslín sa postaral o gól, ale označili ho ako vlastný: Som rád, že to tam padlo

Lukáš Haraslín v zápase Malmö FF - AC Sparta Praha v play-off Ligy majstrov.
Lukáš Haraslín v zápase Malmö FF - AC Sparta Praha v play-off Ligy majstrov. (Autor: X/AC Sparta Praha)
SITA|22. aug 2024 o 10:25

Tešíme sa z toho, že sme vyhrali, vraví slovenský reprezentant.

BRATISLAVA. Futbalisti úradujúceho českého majstra AC Sparta Praha sú krok od postupu do hlavnej fázy prestížnej Ligy majstrov 2024/2025.

Zverenci trénera Larsa Friisa zvíťazili v prvom stretnutí play-off na ihrisku švédskeho tímu Malmö FF 2:0 a vytvorili si výbornú pozíciu pred odvetou, ktorá sa bude hrať na pražskej Letnej v utorok 27. augusta.

Na prvom góle Sparty mal v 31. minúte výrazný podiel slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, ktorý tečoval strelu spoluhráča Veljka Birmančeviča.

„Videl som, že Birma strieľal a lopta išla rovno na mňa. Ja som sa to snažil pred bránkou tečovať, po mojom teči tam bol ešte teč obrancu. Som rád, že to tam padlo. Zapísali to ako vlastný gól, ale nevadí. Tešíme sa z toho, že sme vyhrali,“ povedal 28-ročný rodák z Bratislavy pre televíziu Nova Sport.

Za autora vlastného gólu bol napokon označený domáci obranca Jens Stryger-Larsen.

„Bol to náročný zápas. Veľmi fyzicky náročný. Ale myslím si, že sme sa dobre nastavili do odvety. To bolo veľmi dôležité. Podali sme koncentrovaný výkon a zaslúžene sme vyhrali. Zvládli sme však iba prvý polčas dvojzápasu,“ doplnil Haraslín, ktorý obranu Malmö neustále deptal svojou ofenzívnou aktivitou.

VIDEO: Lukáš Haraslín pri góle AC Sparta Praha

Keď v lete po majstrovských oslavách Spartu opustil dánsky kormidelník Brian Priske (aktuálne tréner holandského Feyenoordu Rotterdam, pozn.), mnohí fanúšikovia sa obávali toho, či jeho vtedajší asistent a krajan Lars Friis zvládne rolu hlavného stratéga.

Výsledky v podaní Sparty sú však pod jeho taktovkou v úvode sezóny vynikajúce, z desiatich duelov vo všetkých súťažiach vyhrali deväť a ani raz neokúsili trpkosť prehry.

Friis dvojzápas proti švédskemu protivníkovi nepovažuje ani zďaleka za rozhodnutý. Malmö je skvelý tím, ktorý nebude zlý ani v odvete.

Podľa toho, ako poznám trénera súpera, tak je schopný mužstvo do druhého zápasu nachystať. Protivník ukázal kvalitu, má dobrých hráčov. Nič nie je rozhodnuté, ale áno, samozrejme máme výhodu, povedal pre Nova Sport 48-ročný severan, ktorý s trénerskou kariérou začínal v klube FC Midtjylland.

Veľmi dôležitým momentom duelu bol gól Matěja Ryneša v 89. minúte. Ľavý obranca sa blysol vydarenou krížnou strelou práve v čase, keď bol švédsky majster v nápore.

„Som za Matěja rád. Opäť ukázal čoho je schopná jeho ľavačka a akú ma kvalitnú strelu. Opakujem však, sme len v polovici cesty,“ uzavrel Friis, ktorý môže ako kouč "potiahnuť" Spartu do hlavnej fázy Ligy majstrov po 14-ročnom čakaní.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Haraslín sa postaral o gól, ale označili ho ako vlastný: Som rád, že to tam padlo