Suárez prelomil mlčanie. Atmosféra v národnom tíme je napätá, rozdeľuje ju tréner

Sklamaný Luis Suárez.
Sklamaný Luis Suárez. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. okt 2024 o 11:40

Niektorí podľa Suareza dokonca uvažujú o odchode z kádra.

MONTEVIDEO. Bývalý uruguajský futbalový reprezentant Luis Suarez kritizoval trénera Marcela Bielsu, ktorého štýl údajne rozdelil hráčov národného tímu. Niektorí podľa Suareza dokonca uvažujú o odchode z kádra.

"Chcem požiadať fanúšikov, aby hráčov nekritizovali, keď niečo pokazia. Bielsa rozdelil celý tím pre spôsob, akým trénuje. Našli sa aj hráči, ktorí mi povedali, že budú hrať iba na Copa America a nikde inde," uviedol Suarez v rozhovore pre DSports.

Útočník Interu Miami, ktorý ukončil reprezentačnú kariéru v septembri, poznamenal, že sa v národnom tíme udiali veci, s ktorými nesúhlasil, no rozhodol sa o nich mlčať.

"Všetci vieme, že (Bielsa) sa nerád zaujíma o lídrov a o skúsených hráčov. Musel som mlčať z úcty k reprezentácii a pre správne spolunažívanie v tíme. Nechcel som byť súčasť problému," konštatoval Suarez.

Zároveň kritizoval aj negatívnu atmosféru v miestach, v ktorých sa pohybujú reprezentanti, napríklad v ubytovacích zariadeniach.

"Zamestnanci nesmú prísť dnu a pozdraviť nás, ani s nami jesť. Bolí ma, keď vidím, čím si prechádza národný tím," uviedol najlepší reprezentačný strelec Uruguaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Suárez prelomil mlčanie. Atmosféra v národnom tíme je napätá, rozdeľuje ju tréner