Bol najlepší na trávniku, vravel tréner. Suaréz zabezpečil Miami výhru

Luis Suarez oslavuje gól.
Luis Suarez oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. sep 2024 o 11:25

V tabuľke sa klub udržal na prvom mieste.

MIAMI. Uruguajský futbalista Luis Suarez pomohol dvoma presnými zásahmi k triumfu Interu Miami na pôde Chicaga Fire 4:1 v nočnom zápase zámorskej Major League Soccer (MLS).

Tridsaťsedemročný kanonier potvrdil výbornú streleckú formu, v tejto sezóne MLS odohral 20 duelov, v ktorých nastrieľal 16 gólov.

Patrí k najlepším kanonierom súťaže, viac gólov dali len Cristian Arango z Realu Salt Lake a Christian Benteke z DC United (obaja 17).

Bývalý útočník FC Barcelona sa proti Chicagu strelecky presadil v úvode druhého polčasu, keď po rýchlej výmene lopty s Diegom Gomezom prekonal brankára Chrisa Bradyho strelou k bližšej žrdi.

V 65. minúte Suarez zvýšil na 3:0, keď zakončil zblízka po prízemnom centri do šestnástky od svojho bývalého spoluhráča z Barcelony Jordiho Albu. Zaznamenal tak druhý dvojgólový zápas za sebou.

"Luis bol najlepší hráč na trávniku," povedal na adresu uruguajského útočníka pre klubový web tréner Interu Gerardo Martino.

Miami sa muselo v dueli zaobísť bez Lionela Messiho, argentínskeho útočníka naďalej trápi zranenie členka.

Inter si už zabezpečil účasť v play off a zostáva na čele Východnej konferencie i tabuľky celej základnej časti. Správu priniesla agentúra AP.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Bol najlepší na trávniku, vravel tréner. Suaréz zabezpečil Miami výhru