Jeho otca uniesli, môže iba čakať. Pre útočníka Liverpoolu je futbal únik z reality

Útočník Liverpoolu Luis Díaz s nápisom "sloboda pre otca".
Útočník Liverpoolu Luis Díaz s nápisom "sloboda pre otca". (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|6. nov 2023 o 08:00

Luis Díaz zachránil Liverpool pred druhou prehrou.

BRATISLAVA. Jeho príchod na hraciu plochu spočiatku nezachytili televízne kamery. Režisér priameho prenosu sa totiž venoval opakovaným záberom z momentu, ktorý priblížil nováčika Premier League k senzačnému víťazstvu. 

Luton Town sa desať minút pred koncom dostal v zápase proti FC Liverpool do vedenia 1:0, na čo tréner hostí Jürgen Klopp reagoval striedaním. 

Na ihrisko zrekonštruovaného štadióna na Kenilworth Road prišiel namiesto Ryana Gravenbercha kolumbijský útočník Luis Díaz.

Obvykle by na tom nebolo nič zvláštne, no 26-ročný hráč prežíva veľmi náročné obdobie, keď futbal odsunul na vedľajšiu koľaj strach o blízku osobu.

Napriek tomu sa Díaz dokázal obdivuhodne sústrediť na zápas a stal sa jeho hrdinom. V 95. minúte aj so šťastím strelil vyrovnávajúci gól. 

"Futbal je dnes pre neho únik z reality. Klobúk dole pred ním a verme, že jeho príbeh bude mať šťastný koniec," povedal komentátor Matúš Lukáč.

Málokto si vie predstaviť, čo prežíva

Luis Díaz si nabehol na presný center Harveyho Elliotta a hoci loptu netrafil ideálne, od jeho ľavého ramena doputovala do domácej bránky.

"Mal aj trochu šťastia na svojom ramene. Každopádne, záleží najmä na tom, že lopta skončila za bránkovou čiarou," hovoril pre BBC Radio 5 bývalý austrálsky brankár Mark Schwarzer.

VIDEO: Zostrih zápasu Luton Town - FC Liverpool

Po góle si Kolumbijčan vyhrnul dres, pod ktorým mal na sebe tričko s nápisom "Libertad para papá", čo v preklade znamená sloboda pre otca.

Počas víkendu prepadli jeho rodičov na čerpacej stanici. Matku futbalistu sa polícii podarilo oslobodiť, no jeho otec je naďalej v rukách únoscov.

"Len málokto si vie predstaviť, čo prežíva. Podporujeme ho, cítime jeho bolesť, ale pre neho je to úplne iné," povedal o Díazovi brankár Alisson pre BBC.

Brazílčan ďalej uviedol, že futbal môže priniesť radosť aj v ťažkých časoch a v tejto chvíli ju priniesol "Luchovi." Alisson dobre vie, o čom hovorí.

V máji 2021 sa stal prvým brankárom Liverpoolu, ktorý skóroval v zápase Premier League. Nemohol sa z toho však radovať naplno, keďže len o niekoľko týždňov skôr zomrel jeho otec.

"Futbal vždy prekvapí, niekedy v dobrom zmysle slova. Mne sa to stalo, keď som prežíval ťažké chvíle a stalo sa to aj teraz. Luis strelil fantastický gól. Veľa to hovorí o jeho charaktere a vnútornej sile," dodal Brazílčan.

Celá rodina môže iba čakať

Po záverečnom hvizde sa pri Díazovi pristavili všetci hráči Liverpoolu aj tréner Klopp. Na tlačovej konferencii dostal otázku, čo povedal svojmu zverencovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Jeho otca uniesli, môže iba čakať. Pre útočníka Liverpoolu je futbal únik z reality