Neslávne sa preslávil v Liverpoole, teraz bude hrať za Newcastle

Loris Karius po neúspešnom finále Ligy majstrov v drese Liverpoolu.
Loris Karius po neúspešnom finále Ligy majstrov v drese Liverpoolu. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. sep 2022 o 12:30

Loris Karius naposledy pôsobil v Unione Berlín.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový brankár Loris Karius si našiel nového zamestnávateľa, s anglickým klubom Newcastle United sa dohodol na krátkodobej spolupráci.

Ako informoval účastník Premier League, s 29-ročným brankárom podpísal zmluvu do konca roka 2022 s možnosťou predĺženia do konca sezóny 2022/2023.

Kariusa klub priviedol ako dočasnú náhradu za zraneného Karla Darlowa.

"S potešením vítame Lorisa v našom tíme. Je veľmi dobrý brankár so skúsenosťami z Premier League a ďalších európskych súťaží.

Poskytne nám podporu a bude konkurenciou pre ostatných gólmanov v dôležitej fáze ročníka," uviedol tréner Newcastlu Eddie Howe.

"Som nadšený. Je to pre mňa dobrá príležitosť byť súčasťou tohto skvelého projektu. Netrvalo mi dlho, kým som prijal túto ponuku. Newcastle má výborného trénera a hrá atraktívny futbal. Cítil som, že toto je pre mňa správne miesto.

Teším sa na spoluprácu s trénermi a mojimi novými spoluhráčmi," povedal Karius, ktorý naposledy chytal v sezóne 2020/2021 za nemecký Union Berlín.

Pôsobil aj v FC Liverpool. V drese "The Reds" absolvoval neúspešné finále Ligy majstrov v roku 2018 proti španielskemu Realu Madrid (1:3).

V Newcastli United donedávna pôsobil aj Slovák Martin Dúbravka, ktorý zamieril na hosťovanie s možnosťou trvalého prestupu do Manchestru United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Neslávne sa preslávil v Liverpoole, teraz bude hrať za Newcastle