Miami tentokrát nepomohol ani Messi, klub sa so sezónou rozlúčil bez streleného gólu

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. okt 2023 o 13:19

Klub argentínskeho futbalistu skončil na 27. mieste v tabuľke.

CHARLOTTE. Futbalisti Interu Miami sa so aktuálnou sezónou zámorskej MLS rozlúčili sobotňajšou prehrou 0:1 na pôde FC Charlotte napriek tomu, že celý zápas za hostí odohral hviezdny argentínsky reprezentant Lionel Messi.

Legenda nastúpila napriek tomu, že sa duel hral na umelom povrchu. Tím z Floridy už skôr prišiel o šancu postúpiť do play-off, aj tak sa sedemnásobný víťaz ankety o Zlatú loptu rozhodol zasiahnuť do diania, keďže predtým istý čas pauzoval.

Očakáva sa, že Messi ešte v prvej polovici novembra absolvuje turné Interu v Číne. Messi mal dve šance na gól, no hneď po zmene strán jeho presný zásah "zrušilo" postavenie mimo hry a v 62. minúte pálil iba do konštrukcie bránky.

VIDEO: Zostrih zápasu Charlotte - Inter Miami

Lionel Messi prišiel do Interu Miami v lete a za klub odohral 14 duelov, strelil v nich 11 gólov. Tímu pomohol k zisku nadnárodného Leagues Cupu a dotiahol ho do finále domácej pohárovej súťaže.

Hráčom Charlotte šlo o veľa, keďže sobotňajšie prehry Montrealu a Chicaga ich udržali v hre o play-off.

A napokon si vybojovali miestenku vo vyraďovacej časti, rozhodol o tom presný zásah Kerwina Vargasa z 13. minúty.

Duel sledovalo viac ako 60-tisíc fanúšikov, pričom celosezónny priemer klubu je približne 33-tisíc.

"Viem, že to bolo najmä kvôli Messimu. Sme radi, že prišli, pretože mali možnosť sledovať, že dokážeme odohrať vyrovnané zápasy aj proti najlepším hráčom na svete," zhodnotil kouč domácich Christian Lattanzio a dodal: "Som na chlapcov hrdý, že na sebe tvrdo pracovali a dosiahli tento úspech."

Podľa kouča hostí Gerarda Martina doplatil Inter na nahustený kalendár. "Boli sme súčasťou troch súťaží a jednu z nich sme vyhrali. Tím bol unavený. Nie je to výhovorka, taká je realita," poznamenal skúsený kormidelník.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Miami tentokrát nepomohol ani Messi, klub sa so sezónou rozlúčil bez streleného gólu